Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Emmy Awards voor 74e keer uitgereikt

Emmy Awards voor 74e keer uitgereikt

LOS ANGELES (ANP) - De 74e editie van de Emmy Awards vindt maandag plaats in Los Angeles. Comedian Kenan Thompson is de presentator van de awardshow. De HBO-serie Succession maakt met 25 nominaties de grootste kans bij de uitreiking van de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

De serie, die eerdere jaren al verschillende Emmy Awards in de wacht sleepte, vertelt het verhaal van de gefortuneerde familie Roy, waarin de verhoudingen niet bepaald soepel lopen.

Verder is de Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game als eerste niet-Engelstalige serie ooit genomineerd voor een Emmy in de categorie beste dramaserie. De serie, die gaat over een groep volwassenen die dodelijke kinderspellen moet spelen om geld te verdienen, is in totaal veertien keer genomineerd.

Beste hoofdrolspeelster

De 26-jarige zangeres en actrice Zendaya is genomineerd in de categorie beste hoofdrolspeelster in een dramaserie. In 2020 won Zendaya op destijds 24-jarige leeftijd de Emmy al in deze categorie. Daarmee was ze de jongste winnares in deze categorie ooit. Zendaya is bovendien de jongste actrice ooit die twee keer genomineerd is voor een Emmy voor beste hoofdrolspeelster.

In 2020 vond een digitale editie van de uitreiking plaats vanwege het coronavirus. Vorig jaar werd de ceremonie weer fysiek gehouden, maar met een paar aanpassingen vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Zo werd ervoor gekozen om de ceremonie niet binnen in het Microsoft Theater in Los Angeles te houden, maar buiten in een nabijgelegen dakpaviljoen. Ook werden minder mensen uitgenodigd. Dat jaar, toen de ceremonie werd gepresenteerd door acteur Cedric the Entertainer, was de Netflix-serie The Crown de grote winnaar met zeven beeldjes.

Meer uit Buitenland

Oekraïne: controle over nog maar een derde van Bachmoet

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne heeft nog maar de controle over een derde van Bachmoet, bevestigt een adviseur van de president na meldingen van internationale waarnemers. De stad in het oosten van het land is al maanden het toneel van een bloedige strijd met de Russen.

1 uur geleden
Gelekte documenten tonen Russische geheime plannen in cyberoorlog

HAMBURG/WASHINGTON (ANP) - Gelekte Russische documenten bieden een zeldzame kijk op hoe Rusland cyberaanvallen uitvoert, desinformatie verspreidt en het internet in de gaten houdt, meldt een internationale groep media. Zij wisten de hand te leggen op ruim 5000 pagina's vertrouwelijke bedrijfsdocumenten van de in Moskou gevestigde onderneming Vulkan die tools maakt voor de Russische cyberoorlog tegen bijvoorbeeld vliegvelden, energiecentrales en overheden. De geheime gegevens geven "voor het eerst inzicht in hun wapenarsenaal, en onthullen hun strategie", aldus het Duitse Der Spiegel.

4 uur geleden
Gevluchte vader van meisje met antioorlogstekening opgepakt

MINSK (ANP/RTR) - Een man die in Rusland tot twee jaar strafkamp is veroordeeld vanwege zijn kritiek op de Russische strijdkrachten en wiens dochter een antioorlogstekening maakte, is opgepakt in Belarus. Deze Aleksej Moskaljov (54) zat in de buurt van Moskou in huisarrest, maar vluchtte dinsdag voordat een rechtbank hem later die dag veroordeelde.

4 uur geleden
Uitzetten nijlpaarden Pablo Escobar kost Colombia miljoenen

BOGOTA (ANP/AFP) - Colombia onderneemt opnieuw actie tegen de groeiende populatie nijlpaarden in het land. De dieren, ooit eigendom van drugsbaas Pablo Escobar, veroorzaken overlast en daarom gaat een deel nu naar het buitenland. De kosten worden geschat op zo'n 3,5 miljoen dollar (3,2 miljoen euro).

6 uur geleden
Amerikaanse journalist aangehouden in Rusland wegens spionage

JEKATERINENBURG (ANP/AFP) - Een Amerikaanse journalist in Rusland, Evan Gershkovich van zakenkrant The Wall Street Journal, is in Jekaterinenburg wegens spionage gearresteerd. Een regeringswoordvoerder heeft dit donderdag in Moskou bevestigd en zei dat hij op heterdaad was betrapt. Zijn activiteiten zouden niets met journalistiek te maken hebben. De 31-jarige Gershkovisch en zijn werkgever (WSJ) hebben de beschuldiging verontwaardigd weersproken.

6 uur geleden
Eurostat: EU-bevolking daalt 6 procent in 2100, Nederland groeit

BRUSSEL (ANP) - Het aantal inwoners van de Europese Unie zal aan het eind van deze eeuw met 27,3 miljoen zijn afgenomen ten opzichte van 1 januari 2022, schat het Europees statistiekbureau (Eurostat). Begin vorig jaar telde de EU ongeveer 447 miljoen inwoners maar op 1 januari 2100 zijn het er nog 420 miljoen. Nederland gaat tegen die Europese ontwikkeling in. Volgens Eurostat zal de Nederlandse bevolking in 2100 juist 4,1 procent zijn gegroeid.

7 uur geleden
EU waarschuwt China: relatie hangt af van houding jegens Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De betrekkingen tussen de Europese Unie en China hangen af van hoe China omgaat met de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, zegt EU-kopstuk Ursula von der Leyen. De EU moet risico's die kleven aan die betrekkingen verminderen, meent de voorzitter van de Europese Commissie, maar China ook weer niet helemaal de rug toekeren.

8 uur geleden