Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Emirates plaatst megaorder bij Boeing van 52 miljard dollar

Emirates plaatst megaorder bij Boeing van 52 miljard dollar

DUBAI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft op de luchtvaartshow van Dubai een megaorder ter waarde van 52 miljard dollar geplaatst bij vliegtuigbouwer Boeing. Het gaat om negentig toestellen voor de lange afstand van de nieuwe serie 777x van Boeing. Ook worden nog eens vijf extra toestellen van het type 787 Dreamliner gekocht waarmee een bestaande order wordt vergroot tot 35 stuks.

De waarde van de order is op basis van catalogusprijzen. Doorgaans worden bij grote bestellingen wel aanzienlijke kortingen gegeven.

De Dubai Air Show in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is maandag begonnen. Emirates is de nationale maatschappij van de VAE en de grootste aanbieder van intercontinentale vluchten ter wereld. Met de nieuwe toestellen wil het bedrijf inspelen op de sterke vraag naar vliegreizen en ook de vloot vernieuwen.

Recordwinst

Het Amerikaanse Boeing heeft op de show ook al orders ontvangen van de maatschappijen SunExpress en FlyDubai.

Emirates maakte vorige week nog bekend in de eerste helft van het gebroken boekjaar een recordwinst van omgerekend bijna 2,6 miljard euro te hebben geboekt dankzij de sterke vraag naar vliegtickets in de zomerperiode.

Turkish Airlines

De Europese vliegtuigfabrikant Airbus maakte bekend een voorlopig akkoord te hebben bereikt met Turkish Airlines over een "significante order". Volgens Turkish Airlines gaat het om een bestelling van in totaal 355 vliegtuigen. Daarvan zouden er 240 een vaste bestelling zijn en wordt voor 115 toestellen een optie genomen. De partijen zouden later met meer details komen.

Airbus heeft al wel een nieuwe order ontvangen voor dertig vliegtuigen van het type A220-300 van de Letse maatschappij AirBaltic.

Meer uit Financieel

Vakbond kondigt nieuwe staking bij metaalbedrijven aan

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV kondigt opnieuw stakingen in de metaalsector aan. Werknemers van metaalbedrijven dreigen donderdag 24 uur het werk neer te leggen in Drenthe en vrijdag in Noord-Holland en Utrecht. Werkgevers blijven zich volgens de bond verzetten tegen een goede cao voor de ongeveer 360.000 medewerkers.

1 uur geleden
Beveiliging grijpt in tijdens vergadering Shell na verstoringen

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de aandeelhoudersvergadering van Shell hebben ingegrepen tegen activisten die de bijeenkomst verstoorden met slogans tegen het olie- en gasconcern. "Shell brengt het klimaat om zeep", riepen ze. Enkele activisten probeerden het beveiligers ook moeilijker te maken door hun armen in elkaar te houden. Ongeveer een kwartier na de opening van de vergadering leek de actie voorbij, afgezien van een enkeling die om verdergaande maatregelen tegen CO2-uitstoot riep.

1 uur geleden
Vergadering Shell begint met protestlied

LONDEN (ANP) - De aandeelhoudersvergadering van Shell is begonnen met een protestlied van een groep van ongeveer tien tot vijftien activisten. "Shell kills", zongen ze op de melodie van Jolene van Dolly Parton. De beveiliging verwijderde hen uit de zaal.

1 uur geleden
Ether stijgt door hoop op komst beursfondsen van cryptomunt

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijzen van cryptomunten gingen dinsdag verder omhoog, na de sterke opmars een dag eerder. Vooral ether, na bitcoin de grootste digitale munt ter wereld, is flink meer waard geworden. De koersstijging volgt op de hoop dat de Amerikaanse toezichthouder SEC goedkeuring zal geven aan op de beurs verhandelde fondsen waarmee beleggers rechtstreeks in ether kunnen investeren.

2 uur geleden
Oad in cassatie in rechtszaak om schadevergoeding Rabobank

HOLTEN (ANP) - De oud-eigenaren van reisorganisatie Oad, die in 2013 failliet werd verklaard, gaan in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Dat oordeelde eerder dit jaar dat de Rabobank geen schadevergoeding hoeft te betalen om de vermeende betrokkenheid van de bank bij het omvallen van het bedrijf. Oad vindt de uitspraak onjuist en onvoldoende onderbouwd.

2 uur geleden
Adviesgroep: aantal private leasecontracten neemt verder toe

APELDOORN (ANP) - De populariteit van private leasecontracten voor auto's neemt steeds verder toe. Zo steeg het aantal leasecontracten van 214.000 in 2020 naar 245.000 in 2023. Dat is een stijging van ongeveer 15 procent, meldt Van Bruggen Adviesgroep. Vooral jongeren, die zich vaak een dure aankoop zoals een auto niet kunnen veroorloven, zien een leasecontract wel zitten.

2 uur geleden
Bronnen: ASML kan chipmachines uitzetten bij Chinese inval Taiwan

VELDHOVEN (ANP/BLOOMBERG) - Chipmachinefabrikant ASML heeft manieren om zijn machines op afstand uit te schakelen, mocht China Taiwan binnenvallen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Ook de Taiwanese chipproducent TSMC beschikt over die mogelijkheid. Volgens de bronnen heeft de Amerikaanse overheid eerder zorgen geuit richting beide bedrijven over de gevolgen van een Chinese inval in Taiwan, waar een groot deel van de wereldwijd geproduceerde chips vandaan komt.

3 uur geleden