Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eminem heeft meeste gouden en platina platen

Eminem heeft meeste gouden en platina platen

LOS ANGELES (ANP) - Eminem is de artiest met de meeste gouden en platina platen in de Verenigde Staten. De Recording Industry Association of America (RIAA), die de verkopen van muziek bijhoudt, laat weten dat de rapper nu meer dan 166 miljoen singles heeft verkocht. In Amerika krijgt een artiest goud bij de verkoop van 50.000 singles of albums en platina bij een miljoen.

Na diens optreden bij de Super Bowl vorige maand zijn er volgens de RIAA 73,5 miljoen singles bijgekomen en heeft Eminem daardoor de meeste gouden en platina platen. Welke artiesten de rapper voorbij is geschoten, is niet bekendgemaakt.

De rapper heeft ook drie diamanten platen, voor een album dat meer dan 10 miljoen keer is verkocht. Eminem is daarmee een van de zeven artiesten of bands die er drie of meer hebben. De anderen zijn Garth Brooks, The Beatles, Led Zeppelin, Shania Twain, de Eagles en Whitney Houston.

Meer uit Buitenland

Java getroffen door aardbeving met kracht van 6.5

JAKARTA (ANP/AFP) - Het Indonesische eiland Java is zaterdagavond getroffen door een aardbeving die volgens het nationaal seismologisch instituut (BMKG) een kracht had van 6.5. De schok werd gevoeld tot in de hoofdstad Jakarta.

57 minuten geleden
Sunak: doorreizen asielzoekers bewijs voor succes Rwanda-plan

LONDEN (ANP) - Rishi Sunak ziet in het groeiende aantal asielzoekers dat doorreist naar Ierland een bewijs voor de afschrikkende werking van zijn omstreden plan hen op het vliegtuig naar Rwanda te zetten. De Britse premier zei dat in een interview met Sky News, dat zondag in zijn geheel wordt uitgezonden.

2 uur geleden
Honderd pro-Palestijnse demonstranten opgepakt in Boston

BOSTON (ANP) - Politie in gevechtstenue is zaterdag in Boston in actie gekomen tegen pro-Palestijnse activisten, die zich op de campus van de Northeastern University bedienden van antisemitische leuzen. Volgens de leiding van de universiteit zijn ongeveer honderd demonstranten gearresteerd.

4 uur geleden
Steunbetuiging voor Spaanse premier die twijfelt over aanblijven

MADRID (ANP/RTR/AFP) - Duizenden aanhangers van de Spaanse Socialistische Partij hebben in Madrid steun betuigd aan premier Pedro Sánchez, die zegt te twijfelen over zijn positie en maandag zijn besluit bekend wil maken. De regeringsleider had laten doorschemeren misschien af te treden, omdat een rechtbank onderzoekt of zijn vrouw corrupt is.

5 uur geleden
Zelensky vraagt na nachtelijke aanvallen opnieuw om meer wapens

KYIV (ANP) - Oekraïne had alle raketten die in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn afgevuurd kunnen onderscheppen als het over meer wapens had beschikt. Dat schrijft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij herhaalde zijn vraag om meer luchtverdediging op korte termijn.

7 uur geleden
Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

BREMERVÖRDE (ANP/DPA) - Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.

11 uur geleden
Krant: Poetin wist volgens VS niet van timing dood Navalny

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat de Russische president Vladimir Poetin geen directe opdracht heeft gegeven om oppositiepoliticus Aleksej Navalny in februari om het leven te brengen. De Wall Street Journal (WSJ) schrijft op basis van bronnen dat de president vermoedelijk niet op de hoogte was van het moment waarop Navalny overleed. Maar de diensten twijfelen niet aan Poetins verantwoordelijkheid.

11 uur geleden