Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EMA buigt zich over boosterprik Moderna

EMA buigt zich over boosterprik Moderna

AMSTERDAM (ANP) - Het comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt maandag bijeen om zich te buigen over de vraag of het vaccin van Moderna gebruikt kan worden voor een zogenoemde 'boosterprik'. Het Moderna-vaccin mag al wel gebruikt worden om mensen met een ernstige afweerstoornis een extra prik te geven.

Voor een oordeel over gebruik van Moderna als boosterprik voor een breder publiek moesten nog extra gegevens worden bekeken. Het vaccin van Pfizer/BioNTech mag al gebruikt worden voor een boosterprik voor volwassenen.

Het kan zijn dat de afweer door vaccins tegen het coronavirus na een tijd afzwakt. Het RIVM houdt dit in de gaten. Een boosterprik kan helpen de afweer weer op peil te krijgen.

EMA verwacht binnenkort ook data van vaccinmaker Janssen, waarmee het geneesmiddelenbureau kan oordelen over een boosterprik met dat middel.

Meer uit Binnenland

Overijssel neemt stikstofmaatregelen om boeren te helpen

ZWOLLE (ANP) - Landbouwgrond in handen van de provincie Overijssel mag de komende tijd niet bemest worden, kondigt de provincie Overijssel vrijdag aan. Dat moet de stikstofuitstoot in 2023 verminderen. De stikstofruimte die hiermee ontstaat, wordt ingezet om niet te hoeven ingrijpen bij boeren die nog geen natuurvergunning hebben.

14 minuten geleden
Borsele: bewoners goed informeren bij komst kerncentrales

BORSELE (ANP) - Als het kabinet definitief ervoor kiest om in het dorp Borssele (Zeeland) twee nieuwe kerncentrales te bouwen, dan moeten inwoners zo goed mogelijk op de hoogte worden gehouden welke gevolgen dat voor ze heeft, zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Vrijdag werd bekend dat het kabinet de voorkeur geeft aan Borssele voor de komst van de nieuwe kerncentrales.

29 minuten geleden
Veel last van lawaai F-35's, maar gedoogd om veiligheid Nederland

VENRAY (ANP) - Bewoners rond vliegbasis De Peel hebben tijdens een testdag op 18 oktober last gehad van het kabaal van overvliegende F-35 straaljagers. Desondanks lieten veel van hen weten het belangrijk te vinden dat Nederland een sterke defensie heeft, nodig om Nederland te beschermen. Dat is de uitkomst van een vrijdag gepubliceerd belevingsonderzoek na vluchten door F-35's vanaf de voormalige luchtmachtbasis.

32 minuten geleden
Amsterdam komt met subsidie voor activiteiten slavernijverleden

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam stelt volgend jaar 400.000 euro subsidie beschikbaar voor inwoners en organisaties die een activiteit willen organiseren rond de afschaffing van de slavernij. In 2023 wordt herdacht dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in Suriname en het Caribisch gebied werd afgeschaft.

39 minuten geleden
Slechtere toetsen door te veel CO2 in de klas

MAASTRICHT (ANP) - Hoe meer CO2 in een klaslokaal rondgaat, hoe minder goed basisschoolleerlingen presteren op hun toetsen, meldt de Universiteit Maastricht op basis van onderzoek. De slechte luchtkwaliteit vertraagt zo de ontwikkeling van leerlingen, met name als het gaat om rekenen en lezen.

1 uur geleden
JOGG: verbod op kindermarketing ongezond eten is goede stap

DEN HAAG (ANP) - Dat het kabinet van plan is om op kinderen gerichte reclame voor ongezond eten en drinken aan banden te leggen, is "een onwijs goede stap, maar nog lang niet genoeg, we zijn nog lang niet klaar". Dat zegt Marjon Bachra, directeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), een organisatie die zich inzet voor een gezondere leefstijl.

1 uur geleden
Begeleider medisch kinderdagverblijf vervolgd voor ontucht

DEN BOSCH (ANP) - Een 56-jarige man die bij een medisch kinderdagverblijf in Waalre werkte, wordt door het OM vervolgd voor ontucht en het bezit van kinderporno. Hij zou op het kinderdagverblijf ontucht hebben gepleegd met een 5-jarig jongetje.

1 uur geleden