Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eltingh twee jaar langer technisch directeur tennisbond

Eltingh twee jaar langer technisch directeur tennisbond

AMSTELVEEN (ANP) - Jacco Eltingh is nog zeker twee jaar de technisch directeur van de tennisbond. De voormalig tennisser is sinds de zomer van 2017 verantwoordelijk voor het technische beleid.

"We zitten in een goede ontwikkeling met tennis en padel, zowel bij verenigingen als in topsport", aldus algemeen directeur Erik Poel. "In tennis doen we bij de mannen mee op topniveau, ook bij de jeugd en er komt een goede groep jonge dames aan die enorm gebrand is om de wereldranglijst te gaan bestormen."

Eltingh (53) heeft een belangrijk aandeel gehad in de inrichting van de trainingsprogramma's op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Sinds kort is hij ook verantwoordelijk voor het topsportbeleid van de padelsport. Zijn nieuwe contract loopt tot en met juni 2026.

Meer uit Sport

Pogacar denkt goed genoeg te zijn om Giro en Tour te winnen

LIVIGNO (ANP/AFP) - Tadej Pogacar zegt dat zijn huidige vorm goed genoeg voelt om na de Giro d'Italia een gooi te doen naar de zege in de Tour de France. De Sloveen van UAE Team Emirates leidt op de tweede rustdag van de Ronde van Italië met een ruime voorsprong en hoopt daarom wat behoudender te kunnen rijden in de slotweek.

28 minuten geleden
Lamens probleemloos naar tweede kwalificatieronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Suzan Lamens heeft de tweede ronde bereikt van het kwalificatietoernooi op Roland Garros. De Nederlands kampioene, als 23e geplaatst, kende geen problemen met de pas 15-jarige Daphnée Mpetshi Perricard, die een wildcard had gekregen van de organisatie van het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De setstanden waren 6-1 en 6-0.

5 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp weer in top 100

LONDEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is teruggekeerd in de top 100 van het mondiale tennis. De Nederlander bereikte op het masterstoernooi van Rome de tweede ronde en steeg daardoor twaalf plaatsen op de ATP-ranking. Daardoor kwam hij precies op plek 100 uit.

10 uur geleden
Titelverdediger Nuggets klaar in play-offs NBA

DENVER (ANP/AFP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben ervoor gezorgd dat Denver Nuggets niet meer hoeft te denken aan een tweede titel op rij in de Amerikaanse competitie NBA. Na een spectaculaire inhaalrace wonnen de bezoekers in Denver het beslissende zevende duel met 98-90. In het derde kwart keken de Timberwolves nog tegen een achterstand van 20 punten aan.

11 uur geleden
Meerkamper Roosen plaatst zich in Götzis voor Olympische Spelen

GÖTZIS (ANP) - Sven Roosen heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De 22-jarige atleet uit Eindhoven eindigde op de meerkamp in Götzis in Oostenrijk als tweede met 8517 punten. Daarmee voldeed hij ruim aan de olympische limiet. Sven Jansons werd met een persoonlijk record van 7850 punten zestiende.

1 dag geleden
Zverev wint tennistoernooi van Rome voor tweede keer

ROME (ANP) - Alexander Zverev heeft voor de tweede keer het tennistoernooi van Rome gewonnen. De Duitser was in de finale te sterk voor de Chileen Nicolás Jarry: 6-4 7-5.

1 dag geleden
Motorcrosser Herlings wint tweede manche GP Frankrijk

SAINT-JEAN-D'ANGÉLY (ANP) - In glibberige omstandigheden heeft motorcrosser Jeffrey Herlings de tweede manche gewonnen van de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP. In een mooi gevecht met zijn Franse concurrent Romain Febvre was Herlings de sterkste. Hij bleef Febvre in het Franse Saint-Jean-d'Angély zeven seconden voor.

1 dag geleden