Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Musk verhoogt met een tweet fors de waarde van dogecoin

Elon Musk verhoogt met een tweet fors de waarde van dogecoin

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van cryptomunt dogecoin is vrijdag fors gestegen. Die stijging volgde op een bericht van Tesla-topman Elon Musk op Twitter. Hij maakte bekend dat het voortaan mogelijk is om met dogecoin fanartikelen te kopen van het automerk. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om kleding met het logo van Tesla en miniatuurautootjes.

Vorige maand maakte Musk al bekend dat er werd getest met het accepteren van dogecoin als betaalmiddel voor bepaalde producten. Daarop reageerde de koers van de digitale munt ook al sterk. In reactie op de nieuwste tweet van Musk is de waarde van dogecoin ruim 17 procent gestegen in de afgelopen 24 uur tot meer dan 0,19 dollar. Andere cryptomunten zoals bitcoin en ether bleven relatief vlak.

Dogecoin is vernoemd naar een meme, een type grappig plaatje dat op internet rondgaat. Bij het doge-meme uit 2013 wordt een plaatje van een shiba inu, een hond van een Japans ras, voorzien van grappig bedoelde teksten die bewust grammaticaal niet kloppen. Bovendien worden de teksten in een lettertype geschreven dat alom wordt gehaat en belachelijk wordt gemaakt op internet.

Dogecoin wordt al tijden gepromoot door Musk. De miljardair is in het verleden in opspraak geraakt wegens zijn twittergedrag. Zo stuurde hij in 2018 een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

5 minuten geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

3 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

5 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

6 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden