Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elizabeth dankbaar voor steun na overlijden prins Philip

Elizabeth dankbaar voor steun na overlijden prins Philip

LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth is dankbaar voor de vele steunbetuigingen die zij na het overlijden van haar man prins Philip heeft ontvangen. Vanuit de hele wereld kwamen berichten om de Britse vorstin een hart onder de riem te steken.

"Terwijl wij als familie in een periode van groot verdriet verkeren, is het voor ons allemaal een troost om de eerbetonen voor mijn man te zien en horen, vanuit het Verenigd Koninkrijk, het Gemenebest en de hele wereld", schrijft de koningin in een bericht dat is geplaatst op het Twitteraccount van het Britse koninklijk huis.

De vorstin wil iedereen bedanken voor alle steun en vriendelijke berichten die ze de afgelopen dagen heeft gekregen. "We zijn diep geraakt en worden er blijvend aan herinnerd dat Philip gedurende zijn leven een buitengewone impact heeft gehad op talloze mensen."

Ook voor haar 95e verjaardag woensdag ontving het staatshoofd vele berichten en gelukwensen, die ze zeer waardeert.

Meer uit Buitenland

Dodental door overstromingen Brazilië stijgt tot honderd

PORTO ALEGRE (ANP/RTR) - De overstromingen in het zuiden van Brazilië hebben inmiddels honderd mensen het leven gekost. De reddingsdiensten melden dat er bovendien nog 128 mensen vermist worden.

2 uur geleden
EU eens: opbrengst bevroren tegoeden Rusland naar wapens Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat het leeuwendeel van de opbrengst van bevroren Russische tegoeden in de verdediging van Oekraïne steken. De EU-landen zijn het daarover eens geworden, zegt huidig EU-voorzitter België.

3 uur geleden
Duitse regeringsleider haalt fel uit naar aanvallers van politici

BERLIJN (ANP) - De Duitse regeringsleider Olaf Scholz heeft fel uitgehaald naar personen die politici gewelddadig belagen. De bondskanselier noemde de aanvallen schandalig en laf.

3 uur geleden
Media: derde massagraf gevonden op terrein Al Shifaziekenhuis

GAZA-STAD (ANP) - Op het terrein van het Al Shifaziekenhuis in Gaza-Stad is een derde massagraf gevonden. Er zijn tot dusver 49 lichamen geborgen, melden diverse media waaronder nieuwszender Al Jazeera. De zoektocht naar meer lichamen gaat door.

4 uur geleden
Israël: geen doorbraak in overleg Caïro, delegatie blijft wel

CAÏRO (ANP/RTR) - Israël ziet geen signalen van een doorbraak bij het overleg in Caïro over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De delegatie van het land blijft wel in de Egyptische hoofdstad, aldus een Israëlische functionaris.

5 uur geleden
UNRWA denkt dat 50.000 mensen Rafah hebben verlaten

GENÈVE (ANP) - Zo'n 50.000 mensen hebben Rafah de afgelopen 48 uur verlaten, zegt een functionaris van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) tegen CNN. Israël heeft maandag opgeroepen tot de evacuatie van het oostelijke deel van de stad in de Gazastrook. De oproep zou gericht zijn aan 100.000 burgers.

6 uur geleden
Rusland rukt verder op in Oekraïne en verovert twee dorpen

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland meldt dat zijn strijdkrachten nog twee dorpen aan de frontlinie in Oekraïne hebben veroverd. De afgelopen tijd zouden al meer dorpen zijn ingenomen. Het Russische leger lijkt erin te slagen steeds verder op te rukken.

7 uur geleden