Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eli Lilly bouwt nieuwe Duitse fabriek voor afslankmiddelen

Eli Lilly bouwt nieuwe Duitse fabriek voor afslankmiddelen

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse farmaceut Eli Lilly trekt 2,5 miljard dollar uit voor de bouw van een nieuwe fabriek in Duitsland waar medicatie tegen diabetes en afslankmiddelen geproduceerd zullen worden. De fabriek komt te staan bij de plaats Alzey in de deelstaat Rijnland-Palts.

De bouw moet volgend jaar beginnen. De fabriek zou dan in 2027 in gebruik moeten zijn en werkgelegenheid gaan bieden aan duizend mensen. De bouw zelf biedt werk aan ongeveer 1900 mensen, aldus het bedrijf.

Eli Lilly heeft onlangs goedkeuring van de Europese autoriteiten gekregen om het diabetesgeneesmiddel Mounjaro ook voor gewichtsverlies op de markt te brengen. Eerder gaven de Amerikaanse en Britse autoriteiten hiervoor al groen licht. Dat middel wordt dan onder de naam Zepbound op de markt gebracht.

Het Deense Novo Nordisk kondigde een week geleden nog aan ruim 6 miljard dollar te investeren in een nieuwe fabriek voor afslankmiddelen omdat het bedrijf niet kan voldoen aan de sterke vraag. Novo Nordisk heeft het populaire afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic dat ook voor gewichtsverlies wordt gebruikt.

Meer uit Gezond

Bouw ziekenhuis Almelo duurt twintig jaar

ALMELO (ANP) - Almelo krijgt een nieuw ziekenhuis op de plek waar het huidige ziekenhuis staat. De nieuwbouw gebeurt in fases, zodat de zorg gewoon kan doorgaan. Het hele project duurt daardoor twintig jaar.

10 uur geleden
NU'91 wil dat zorgmedewerkers werk stilleggen na geweld

NIEUWEGEIN (ANP) - NU'91, een beroepsorganisatie voor mensen die in de zorg werken, roept haar achterban op om donderdag om 14.00 uur het werk twee minuten lang neer te leggen. Aanleiding is een dodelijke steekpartij eerder deze maand bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Heerlen.

11 uur geleden
Te weinig doses blauwtongvaccin tot eind mei, meldt LTO

DEN HAAG (ANP) - De doses vaccin tegen het blauwtongvirus voor schapen en runderen die in mei komen, zijn niet genoeg voor alle dieren, meldt LTO zaterdag. Begin mei komen de eerste miljoen doses in Nederland en twee weken later nog een miljoen, maakte demissionair landbouwminister Piet Adema vrijdag bekend. Dit betekent volgens de Land- en Tuinbouworganisatie dat niet alle schapen en runderen meteen ingeƫnt kunnen worden en dat er tot eind mei schaarste is.

2 dagen geleden
WSJ: regering VS ziet voorlopig af van verbod mentholsigaretten

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering ziet voorlopig af van een plan om een verbod op te leggen op mentholsigaretten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen. Naar verluidt wil de regering van president Joe Biden in dit verkiezingsjaar voorkomen dat met dat verbod woede wordt opgewekt bij met name zwarte kiezers. Mentholsigaretten zijn namelijk erg populair bij de zwarte bevolking in de Verenigde Staten.

3 dagen geleden
Zorgmedewerkers met langdurige covid krijgen hogere uitkering

DEN HAAG (ANP) - Zorgmedewerkers met langdurige covid krijgen een hogere financiƫle tegemoetkoming, meldt demissionair minister Conny Helder (Volksgezondheid). Ze ontvingen eerst 15.000 euro, maar dat wordt verhoogd naar 24.010 euro, heeft de ministerraad besloten. De Tweede Kamer had aangedrongen op de verhoging.

3 dagen geleden
Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet heeft vijf mogelijke varianten uitgewerkt van een suikerbelasting op alcoholvrije dranken. Doel is om dranken met weinig of geen suiker goedkoper te maken en dranken met veel suiker juist duurder. Zo wordt Red Bull duurder en light frisdranken en havermelk goedkoper. Dat moet helpen in de strijd tegen overgewicht. Het is aan de Tweede Kamer om een keuze te maken.

3 dagen geleden
NTS is te spreken over het effect van wijziging donorwet

LEIDEN (ANP) - De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) is "blij" dat sinds de wijziging van de donorwet in 2020 driekwart van de Nederlanders de eigen wens heeft geregistreerd. Dat is een stijging van 50 procent, meldt de NTS op basis van het evaluatierapport dat donderdag verscheen.

4 dagen geleden