Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elektriciteitsnet Liander op meer plekken vol

Elektriciteitsnet Liander op meer plekken vol

ARNHEM (ANP) - Het elektriciteitsnet van beheerder Liander is op steeds meer plekken vol. Onder meer in Friesland, Gelderland en Amsterdam kwamen er nieuwe knelpunten bij.

In Friesland is het in Beetsterzwaag voor nieuwe partijen niet meer mogelijk om stroom terug te leveren aan het net. In Sneek kunnen er juist geen stroomverbruikers meer bij. Ook in het Gelderse Nunspeet geldt dat terwijl in diezelfde provincie in Harselaar geen ruimte is voor nieuwe verbruikers en terugleveraars. In alle gevallen gelden de beperkingen alleen voor grootverbruikers en dus niet voor gewone huishoudens.

Op twee plekken in Noord-Holland is de situatie nog niet zo erg. In een deel van Amsterdam-Noord en bij verdeelstation Wijdewormer wordt onderzoek gedaan naar manieren om te voorkomen dat het aanbod aan elektriciteit op bepaalde momenten groter is dan de capaciteit van het netwerk. Dat kan bijvoorbeeld door zakelijke grootverbruikers te betalen om op momenten dat er veel vraag is genoegen te nemen met minder stroom. Het verdeelstation Wijdewormer beslaat een gebied van net boven Amsterdam tot net onder Hoorn en omvat onder meer Volendam, Purmerend en een deel van de Zaanstreek.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Apple schittert op Wall Street na uitstel aanpassing App Store

NEW YORK (ANP) - Techconcern Apple was woensdag een van de uitblinkers op Wall Street. De iPhonemaker stond al in de belangstelling omdat het bedrijf een marktwaarde van 3 biljoen dollar nadert, maar beleggers verwerkten ook nog goed nieuws uit de rechtszaal. Daar kreeg Apple uitstel van een aanpassing in zijn App Store-regels, zolang een hoger beroep loopt. Die aanpassing had Apple veel geld kunnen kosten.

17 uur geleden
Apple hoeft veranderingen aan App Store nog niet door te voeren

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple hoeft het ontwikkelaars toch nog niet toe te staan om hun gebruikers te wijzen op goedkopere abonnementen buiten de App Store om. Het techconcern kreeg van de rechter uitstel terwijl het hoger beroep dient. Eerder had een lagere rechter nog bepaald dat er niet zo'n uitstel zou komen, maar daar had Apple zich niet bij neergelegd. De deadline voor het aanpassen van de regels was eigenlijk donderdag.

18 uur geleden
ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor op Zuidas voor 765 miljoen euro

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO verkoopt zijn hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas aan vastgoedinvesteerder Victory Group. De bank krijgt 765 miljoen euro voor het pand dat het in zijn geheel zal blijven huren totdat de verbouwing van een pand in de Bijlmer is afgerond. Dat pand is naar verwachting in 2025 klaar. ABN AMRO maakt een winst voor belastingen van 338 miljoen euro op de verkoop.

20 uur geleden
Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, eigenaar van Thuisbezorgd.nl, was woensdag een van de zeldzame stijgers in de Amsterdamse AEX. De Amsterdamse hoofdindex ging omlaag na de forse koerssprong van een dag eerder en kwam weer onder de grens van 800 punten uit. Ook elders in Europa werden winsten gepakt nadat beleggers dinsdag de zorgen over de Omikron-variant aan de kant hadden geschoven.

21 uur geleden
Ever Given maakt trip door Suezkanaal opnieuw

PORT SAÏD (ANP/BLOOMBERG) - De Ever Given gaat voor het eerst sinds begin dit jaar weer door het Suezkanaal naar Europa. De vorige keer kwam het enorme containerschip overdwars vast te liggen in de belangrijke scheepvaartroute en ontstonden er lange files van honderden schepen die niet van de Middellandse Zee naar de Rode Zee of vice versa konden.

22 uur geleden
LEGO bouwt voor 1 miljard dollar fabriek in Vietnam

BILLUND (ANP/BLOOMBERG) - De Deense speelgoedfabrikant LEGO gaat een fabriek bouwen in Vietnam om beter aan de vraag vanuit Azië naar zijn plastic bouwsteentjes te kunnen voldoen. Het bedrijf trekt zo'n 1 miljard dollar of omgerekend zo'n 885 miljoen euro uit voor de fabriek die in de buurt van Ho Chi Minhstad komt te staan. De komende vijftien jaar kunnen daar ongeveer 4000 mensen aan de slag.

23 uur geleden
Wall Street doet ondanks positief vaccinnieuws pas op de plaats

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine wisselingen aan de handelsdag begonnen, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Het nieuws van de farmaceuten Pfizer en BioNTech, dat hun coronavaccin na drie prikken evenveel bescherming biedt tegen de Omikron-variant als twee prikken tegen andere varianten, bood weinig steun aan de handel. De zorgen over de economische impact van Omikron waren al flink afgenomen door berichten dat de ziekteverschijnselen van de nieuwe variant mild zouden zijn.

1 dag geleden