Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EK-gaststad Sint-Petersburg meldt recordaantal coronadoden

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR/AFP) - EK-gaststad Sint-Petersburg heeft met 107 overleden coronapatiënten in 24 uur een grimmig record gebroken. Niet eerder maakte een Russische stad melding van zo'n forse stijging van het dodental door het virus, berichten Russische media.

Rusland ziet het aantal coronabesmettingen de laatste tijd weer fors oplopen. Dat komt volgens de autoriteiten door de besmettelijke Delta-variant van het virus. Ze maakten zaterdag melding van 619 sterfgevallen in het hele land, het hoogste aantal sinds december. Ook registreerde de overheid ruim 21.000 nieuwe besmettingen.

In Sint-Petersburg, de tweede stad van Rusland, worden ondertussen EK-wedstrijden gehouden. Tientallen Finse supporters die hun land er zagen verliezen van België, bleken deze maand na terugkeer naar hun thuisland ook nog besmet te zijn met het coronavirus. In de stad wordt komende vrijdag een van de kwartfinales van het voetbaltoernooi gehouden.

Lage vaccinatiegraad

De Russische autoriteiten proberen ondertussen van alles om de lage vaccinatiegraad onder de bevolking omhoog te krijgen. De minister van Volksgezondheid zei vrijdag dat tot dusver 21 miljoen van de 144 miljoen inwoners zeker één dosis van een coronavaccin hebben gehad.

Rusland loopt daarmee achter op veel West-Europese landen en dat komt onder meer door de lage vaccinatiebereidheid onder de bevolking. Minister Michail Moerasjko sprak de hoop uit dat voor het einde van de maand 2,5 miljoen doses Spoetnik Light beschikbaar zijn. Mensen hoeven met dat coronavaccin maar één keer ingeënt te worden.

Meer uit Buitenland

Bron: oorlogskabinet Israël in de middag weer bijeen

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt maandag weer bijeen. De bijeenkomst staat gepland voor 13.00 uur Nederlandse tijd, zegt een bron rond de Israëlische regering tegen persbureau Reuters.

45 minuten geleden
Vliegverkeer Iraanse luchthavens hervat na aanval op Israël

TEHERAN (ANP/AFP) - Iraanse luchthavens hebben maandag hun activiteiten hervat na de grootschalige Iraanse raketaanval op Israël. Het gaat volgens Iraanse media onder meer om vliegvelden in hoofdstad Teheran, waaronder de internationale luchthaven Imam Khomeini.

1 uur geleden
Macron noemt Iraanse reactie op aanval op ambassade overdreven

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron noemt de Iraanse reactie op de Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Damascus "disproportioneel". Iran vuurde zaterdag honderden raketten en drones af op Israël als vergelding voor de aanval op de ambassade van 1 april. Iran stelt dat het vergeefs had aangeklopt bij de Veiligheidsraad en daarom zelf tot actie tegen Israël overging. Macron verwijt dat het land met de aanval een diepe crisis heeft veroorzaakt.

2 uur geleden
Rode Kruis vreest vergeten crisis in Soedan na jaar oorlog

KHARTOEM (ANP) - Een jaar na het uitbreken van de oorlog in Soedan vreest het Rode Kruis dat de humanitaire crisis die zich daar afspeelt internationaal uit zicht raakt. De hulporganisatie spreekt van een "vergeten crisis", omdat de wereld druk zou zijn met conflicten op andere plekken, zoals Oekraïne en Gaza.

5 uur geleden
VS ontkennen dat Iran heeft gewaarschuwd voor aanval

WASHINGTON (ANP/RTR) - Iran stelt dat het landen in de regio en de Verenigde Staten heeft gewaarschuwd dat het in de nacht van zaterdag op zondag Israël zou aanvallen. Een hoge Amerikaanse overheidsfunctionaris ontkent dat tegenover persbureau Reuters stellig.

5 uur geleden
Trump eerste oud-president VS die terechtstaat in strafzaak

NEW YORK (ANP) - Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis begint een strafzaak tegen een oud-president. Donald Trump staat vanaf maandag in New York terecht voor het sjoemelen met zakelijke documenten om te verhullen dat hij zwijggeld heeft betaald aan pornoactrice Stormy Daniels.

7 uur geleden
Dader Sydney had het volgens politie mogelijk op vrouwen gemunt

SYDNEY (ANP/RTR) - De man die zaterdag in het Australische Sydney zes mensen doodstak in een winkelcentrum, had het mogelijk voorzien op vrouwen. Volgens de politie waren vijf dodelijke slachtoffers vrouwen, net als de meeste van de twaalf gewonden.

8 uur geleden