Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EK-gaststad Sint-Petersburg meldt recordaantal coronadoden

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR/AFP) - EK-gaststad Sint-Petersburg heeft met 107 overleden coronapatiënten in 24 uur een grimmig record gebroken. Niet eerder maakte een Russische stad melding van zo'n forse stijging van het dodental door het virus, berichten Russische media.

Rusland ziet het aantal coronabesmettingen de laatste tijd weer fors oplopen. Dat komt volgens de autoriteiten door de besmettelijke Delta-variant van het virus. Ze maakten zaterdag melding van 619 sterfgevallen in het hele land, het hoogste aantal sinds december. Ook registreerde de overheid ruim 21.000 nieuwe besmettingen.

In Sint-Petersburg, de tweede stad van Rusland, worden ondertussen EK-wedstrijden gehouden. Tientallen Finse supporters die hun land er zagen verliezen van België, bleken deze maand na terugkeer naar hun thuisland ook nog besmet te zijn met het coronavirus. In de stad wordt komende vrijdag een van de kwartfinales van het voetbaltoernooi gehouden.

Lage vaccinatiegraad

De Russische autoriteiten proberen ondertussen van alles om de lage vaccinatiegraad onder de bevolking omhoog te krijgen. De minister van Volksgezondheid zei vrijdag dat tot dusver 21 miljoen van de 144 miljoen inwoners zeker één dosis van een coronavaccin hebben gehad.

Rusland loopt daarmee achter op veel West-Europese landen en dat komt onder meer door de lage vaccinatiebereidheid onder de bevolking. Minister Michail Moerasjko sprak de hoop uit dat voor het einde van de maand 2,5 miljoen doses Spoetnik Light beschikbaar zijn. Mensen hoeven met dat coronavaccin maar één keer ingeënt te worden.

Meer uit Buitenland

Duitse overheid bespaart energie: verwarming op 19 graden

BERLIJN (ANP) - De Duitse overheid gaat energie besparen in zijn gebouwen: de verwarming mag nog op maximaal 19 graden. De geplande maatregel geldt voor alle openbare gebouwen, behalve ziekenhuizen en sociale instellingen.

45 minuten geleden
Duitsland vindt kwik in rivier Oder na vondst vele dode vissen

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Het ministerie van Milieu van de Duitse deelstaat Brandenburg zegt dat kwik is gevonden in de rivier Oder nadat daar veel dode vissen werden gezien. Het Poolse milieuministerie heeft tot zondag nodig om gegevens over de waterkwaliteit te analyseren.

2 uur geleden
Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

BERLIJN (ANP/DPA) - De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn warme banden met Rusland en president Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

5 uur geleden
Hongkong heeft grootste bevolkingskrimp ooit en massale emigratie

HONGKONG (ANP/AFP) - Hongkong verloor het afgelopen jaar zo'n 113.200 inwoners, volgens cijfers die de stad donderdag publiceerde. De stad heeft nu nog een geschatte 7.291.600 inwoners, een daling van 1,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het was de grootste bevolkingsafname sinds de eerste volkstelling in 1961.

7 uur geleden
Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

WASHINGTON (ANP) - De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege "documenten over kernwapens". Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel "hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen".

10 uur geleden
Bloomberg: Biden bereidt herverkiezingscampagne in 2024 voor

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden bereidt plannen voor om een herverkiezingscampagne te lanceren na de tussentijdse parlementsverkiezingen van november. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met naaste medewerkers en vertrouwelingen van Biden. Net als in 2018 zou zijn voornaamste motivatie het voorkomen van een nieuw presidentschap van Donald Trump zijn.

11 uur geleden
Gewapende aanval op FBI-kantoor Ohio verijdeld, aanvaller dood

CINCINNATI (ANP/RTR) - Een aanval van een gewapende man op het kantoor van de FBI in Cincinnati, Ohio, is verijdeld. De verdachte werd na een urenlange achtervolging neergeschoten. Hij overleed later donderdag aan zijn verwondingen.

11 uur geleden