Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EK-brons voor windsurfer Badloe, De Geus negende

EK-brons voor windsurfer Badloe, De Geus negende

VILAMOURA (ANP) - Met een fraaie overwinning in de afsluitende medalrace heeft windsurfer Kiran Badloe brons overgehouden aan de EK in de olympische RS:X-klasse in Portugal. Voor de onttroonde titelhouder was het zijn derde zege op rij voor de kust van Vilamoura.

Door een matig begin van het toernooi kon Badloe op de slotdag geen goud meer winnen. De regerend wereldkampioen had ook pech dat er op vrijdag geen races werden gevaren vanwege een gebrek aan wind. De Europese titel was voor de Israëliër Yoav Cohen.

Bij de vrouwen eindigde Lilian de Geus, eveneens titelverdedigster in Portugal, op de negende plaats. De wereldkampioene kwam in de medalrace als derde over de finish. Charline Picon uit Frankrijk won de Europese titel in stijl met een zege in de finale.

Internationaal

Na de EK weten de twee olympische troeven van Oranje bij de windsurfers internationaal weer enigszins waar ze staan. Tijdens de afgelopen zomerperiode waren Badloe en De Geus vooral bezig met windfoilen, een spectaculaire discipline met een draagvleugel onder de surfplank die na de Zomerspelen van Tokio in 2021 de RS:X-klasse als olympische divisie vervangt.

"We hebben de coronaperiode moeten overbruggen zonder competitie op het huidige olympische board. Veel concurrenten hebben keihard doorgetraind. We beseffen nu dat we komende winter hard aan de bak moeten om straks weer helemaal vooraan te varen", gaf Badloe toe.

De Geus was het roerend met hem eens. "Deze EK hebben me aan het denken gezet. Ik zal weer hard moeten werken en uren moeten maken op de RS:X om er in Tokio straks te staan. Dus vanaf nu weer de focus vol op het bestaande olympische board en het foilboard kan weer de kast in."

Meer uit Sport

KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

36 minuten geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft meer etappeplaatsen voor 2025 prijsgegeven. Eerder was al bekendgemaakt dat de Tour in dat jaar start in Lille. De eerste etappe finisht in juli na 185 kilometer ook in de Franse stad.

1 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

1 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

2 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

4 uur geleden
Basketballers Orlando Magic boeken achtste zege op rij in NBA

WASHINGTON (ANP/RTR) - De basketballers van Orlando Magic hebben de achtste zege op rij in de Amerikaanse competitie NBA behaald. De ploeg won met 139-120 van Washington Wizards. Franz Wagner was de grote man bij de Magic. De Duitser maakte 31 punten. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 24 punten.

6 uur geleden
Arsenal-coach Arteta onder de indruk van eigen ploeg na CL-zege

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta was onder de indruk van de prestatie van zijn ploeg na de 6-0-zege op RC Lens in de Champions League. De Engelse formatie verzekerde zich met de overwinning van de groepswinst in de poule van PSV. "We hebben het op een prachtige manier gedaan", zei de coach na afloop.

13 uur geleden