Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EK afstanden laatste test voor Spelen voor langebaanschaatsers

EK afstanden laatste test voor Spelen voor langebaanschaatsers

HEERENVEEN (ANP) - De langebaanschaatsers kunnen zich voor het laatst voor de Olympische Spelen in Beijing testen op de EK afstanden. In schaatstempel Thialf in Heerenveen staan drie dagen lang de Europese afstandskampioenschappen op het programma. Onder anderen Jutta Leerdam, Ireen Wüst, Thomas Krol en Patrick Roest verdedigen hun titels van 2020.

De EK afstanden worden om het jaar georganiseerd en wisselen af met de EK allround. De eerste dag wordt geopend met de teamsprint bij de vrouwen. De schaatssters uit Rusland, die dit onderdeel twee jaar geleden wonnen, zullen daarbij ontbreken. De Russische ploeg zit in quarantaine, nadat verschillende schaatssters positief hadden getest op het coronavirus.

De schaatsers verdedigen daarna hun Europese titel op de ploegachtervolging. Patrick Roest, die deze week zijn onvrede had geuit over de selecties voor de Olympische Spelen, besloot toch gewoon te starten op het teamonderdeel. Esmee Visser zal haar titel op de 3000 meter niet verdedigen. De schaatsster was vorig seizoen overtraind en kon zich niet kwalificeren voor de EK. Irene Schouten is hierop de favoriete en ze komt ook nog uit op de ploegachtervolging en de massastart.

Er mag vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn in Thialf.

Meer uit Sport

Zverev draait achterstand tegen Safioellin om en pakt 21e titel

CHENGDU (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft voor de 21e keer een toernooi op de ATP Tour gewonnen. De 26-jarige Duitser was dinsdag de beste in de eindstrijd in Chengdu in China. Zverev stond tegen de Rus Roman Safioellin de eerste set af, maar won alsnog: 6-7 (2) 7-6 (5) 6-3.

31 minuten geleden
UEFA laat Russische jeugdteams weer deelnemen aan toernooien

LIMASSOL (ANP) - Russische jeugdteams mogen weer meedoen aan internationale voetbaltoernooien. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag bepaald tijdens een bijeenkomst in Limassol op Cyprus. Seniorenteams blijven, zolang Rusland oorlog voert in Oekraïne, wel uitgesloten.

1 uur geleden
Russische tennisser Chatsjanov wint na vijf jaar weer ATP-toernooi

ZHUHAI (ANP) - Karen Chatsjanov heeft voor het eerst sinds vijf jaar weer een ATP-toerrnooi gewonnen. De Russische tennisser, die op de wereldranglijst op de vijftiende plek staat, deed dat dinsdag in Zhuhai in China.

1 uur geleden
VN spreekt zich uit tegen kledingvoorschrift na Frans verbod hijab

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties (VN) hebben benadrukt dat zij tegen de meeste kledingvoorschriften voor vrouwen zijn. Dat verklaarde woordvoerster Marta Hurtado van het bureau voor mensenrechten van de VN, nadat Frankrijk zijn olympische atleten had verboden de islamitische hijab te dragen tijdens de Spelen van 2024 in Parijs.

2 uur geleden
Griekspoor als eerste geplaatst op tennistoernooi in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor is deze week als eerste geplaatst op het ATP-toernooi van Astana. De beste tennisser van Nederland, de mondiale nummer 24, hoeft vanwege zijn status in de eerste ronde niet in actie te komen.

3 uur geleden
Coach Bennema trots op wat hij met Schippers heeft bereikt

DEN HAAG (ANP) - Trainer Bart Bennema denkt dat het goed is dat Dafne Schippers haar atletiekcarrière beëindigt. "Ik weet dat ze er alles aan heeft gedaan en tot het uiterste is gegaan om haar carrière voort te kunnen zetten. Ik vind het jammer dat het haar niet is gelukt en had haar een ander afscheid gegund, maar ik ben wel blij voor haar dat ze het besluit heeft kunnen nemen", aldus Bennema.

3 uur geleden
Tweevoudig wereldkampioene Schippers beëindigt atletiekcarrière

UTRECHT (ANP) - Dafne Schippers heeft een punt achter haar imposante atletiekcarrière gezet. "De race stopt hier", laat ze weten op haar social media. Schippers veroverde in haar carrière twee keer de wereldtitel op de 200 meter en won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio het zilver op de 200 meter. Aanhoudende rugklachten hinderden haar de laatste jaren voortdurend en voorkwamen dat ze haar beste vorm terugkreeg. Ze heeft door haar blessureleed al een jaar geen wedstrijden gelopen.

5 uur geleden