Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eis achttien jaar cel voor moord Rotterdam

Eis achttien jaar cel voor moord Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft achttien jaar cel geëist tegen de 33-jarige Sybran B. wegens de moord op de 30-jarige Enchi Alberto, op 6 november vorig jaar.

Kort voor de moord zaten verdachte en slachtoffer samen in een auto. Volgens het OM zat B. achter het stuur. Hij stopte en stapte uit bij de door hem gerunde avondwinkel aan de Putsebocht in Rotterdam-Zuid. Bewakingscamera's hebben geregistreerd hoe B. eerst doet alsof hij naar binnen wil lopen, maar zich vervolgens omdraait en het vuur opent op de bijrijder in de auto. Hij zou veertien keer van dichtbij hebben geschoten. Volgens het OM was hij zowel voor als na het schieten "heel kalm" en heeft hij nog rustig staan kijken naar wat hij had aangericht alvorens op de vlucht te slaan. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

B. is een ruim een week later aangehouden in een hotel in Delft. Onderzoek heeft uitgewezen dat slachtoffer Alberto en B. een conflict hadden. Alberto zou op Facebook een vriendschapsverzoek en een bericht naar de vriendin van B. hebben gestuurd. B. heeft bekend dat hij heeft geschoten omdat hij zich bedreigd voelde door Alberto. Volgens het OM wijst alles erop dat B. een vooropgezet plan heeft gehad om Alberto te doden.

Meer uit Binnenland

NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

15 minuten geleden
Vijlbrief houdt schadeaanpak Groningen nog eens tegen het licht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat nog eens kijken naar het veel bekritiseerde besluit om aardbevingsschades in Groningen tot 40.000 euro gewoon te vergoeden, zonder te onderzoeken of ze wel veroorzaakt zijn door de gaswinning. Mogelijk wordt de grens opgetrokken naar 60.000 euro. Ook wordt gedacht aan speciale teams om mensen te helpen die buiten de boot dreigen te vallen omdat zij meer schade hebben.

25 minuten geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

37 minuten geleden
Rutte: niet afschaffen dividendtaks een van mijn grootste fouten

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte baalt ervan dat Nederland nog steeds dividendbelasting heft. Het vorige kabinet trok de geplande afschaffing van de veelbesproken taks in 2018 in. "Ik beschouw het nog steeds als een van mijn grootste fouten dat het niet gelukt is", zegt de minister-president in debat over het Groningse gasdossier.

52 minuten geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

1 uur geleden
Kabinet verwacht dat gaswinning Groningen dit jaar stopt

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet verwacht dat de gaswinning in Groningen dit jaar kan worden gestopt. Eind deze maand valt een definitief besluit. "Maar zoals het er nu naar uitziet gaat het goed", zei premier Mark Rutte in het debat over het eindverslag van de parlementaire enquêtecommissie over gaswinning in Groningen.

1 uur geleden
Rutte: boosheid en schaamte om foute informatie over gaswinning

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte voelt "boosheid en schaamte" omdat het toenmalige kabinet in 2012 op basis van verkeerde informatie besloot de gaswinning niet drastisch te verminderen, ondanks een dringend advies van toezichthouder SodM om dat wel te doen. Hij erkent dat deze beslissing "tot op de dag van vandaag" gevolgen heeft voor veel Groningers.

1 uur geleden