Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eis: 4 jaar cel voor ontvoeren en misbruiken jong meisje

Eis: 4 jaar cel voor ontvoeren en misbruiken jong meisje

ROTTERDAM (ANP) - Tegen de Amerikaan James B. is een celstraf geëist van vier jaar voor het ontvoeren en misbruiken van een destijds 12-jarig meisje. Voor het meisje werd vorig jaar zomer een Amber Alert uitgedaan. Ze werd daarna samen met de 50-jarige B. in een Rotterdams hotel gevonden door de politie.

De Amerikaan ontkent dat hij het meisje heeft misbruikt, maar het Openbaar Ministerie gelooft dat niet. DNA-sporen wijzen op misbruik en het meisje heeft ook verklaard dat B. aan haar heeft gezeten. Volgens haar waren ze verliefd en hadden ze een relatie.

B. was donderdag niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam. Hij zou acute leukemie hebben en terminaal ziek zijn. De rechtbank besloot daarom onlangs dat hij terug mocht keren naar zijn thuisland. De zaak zou hij via een videoverbinding bijwonen, de rechtbank had daar alles voor opgetuigd, maar B. liet zich niet zien. Volgens zijn advocaat had hij aangegeven te ziek te zijn. "Ik heb vanochtend nog contact met hem gehad, hij heeft geopperd dat hij naar het ziekenhuis zou gaan."

Levenslang

Dat een jarenlange celstraf voor B. "feitelijk zou neerkomen op levenslang", maakt de situatie niet anders, zei de officier van justitie. "Dat hij terminaal is, mag en kan volgens het OM niet van invloed zijn op zijn straf. Hij heeft op geen enkel moment - tot de dag van vandaag - verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden."

De advocaat van B. vindt dat er "geen humaniteit" is in de eis. "Dit houdt geen rekening met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte."

Twee dagen

De Amerikaan kwam eind juni vorig jaar op Schiphol aan en reisde door naar Rotterdam waar hij het meisje ontmoette op het treinstation. Hij gaf haar de sleutel van een hotelkamer in het Hilton waarna ze er twee dagen verbleven. Na het Amber Alert trof de politie het tweetal daar goeddeels ontkleed aan.

De twee kenden elkaar al maanden via een onlinepaardenspel, dat de dochter van B. ook speelde. Zijn dochter en haar moeder wonen in Nederland.

De rechtbank doet op 2 juli uitspraak.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

34 minuten geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

2 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

2 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

4 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

4 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

4 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

5 uur geleden