Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eis: 20 jaar cel voor doden en in stukken zagen lichaam ex

Eis: 20 jaar cel voor doden en in stukken zagen lichaam ex

UTRECHT (ANP) - Tegen Bart B. is een celstraf geëist van twintig jaar voor het doden en vervolgens in stukken zagen en kwijtmaken van het lichaam van zijn ex-partner Miranda Zitman. De officier van justitie geloofde helemaal niets van de verklaring van B., namelijk dat de 52-jarige vrouw was overleden omdat ze van de trap was gevallen. "Een val van de trap kan haar letsel niet verklaren", aldus de officier van justitie.

De kapster zou op 28 december 2018 naar Canada vliegen. Ze zou naar een vroegere vriend gaan met wie ze weer opnieuw contact had. De relatie met B. was na bijna twintig jaar beëindigd. Ze woonden nog wel samen in Soest, maar Miranda was op zoek naar een nieuwe woning.

Waarschijnlijk is ze tussen 27 december in de avond of de 28e 's ochtends overleden. Daarna heeft B. familie en vrienden nog maanden gedaan alsof Miranda nog leefde en elders een nieuw leven wilde beginnen. Hij stuurde uit haar naam mailtjes en berichten - ook naar haar moeder. Hij ging zelfs wekelijks bij haar eten.

Ton

Kort na haar dood - waarschijnlijk dezelfde dag al - haalde hij meer dan een ton van de spaarrekening van zijn ex. Met het geld loste hij onder meer zijn creditcardschulden af. In april werd B. gearresteerd.

De 57-jarige B. heeft toegegeven dat hij het lichaam van de vrouw in stukken heeft gezaagd, maar hij ontkent haar te hebben gedood. "Ik had 112 moeten bellen", zei hij daarover. Waarom hij dat niet deed, wist hij niet precies. Dat hij het lichaam van zijn ex-vriendin in stukken zaagde, deed hij naar eigen zeggen "uit respect". Hij begroef haar op de twee plekken "die dierbaar voor haar waren".

Koffer

Haar romp werd in een koffer langs het water in Amsterdam gevonden. Haar hoofd en armen in de tuin van de woning in Soest. "Onder de potten van haar favoriete buxus", zei de officier van justitie. "Stuitend." Haar benen zijn nog altijd niet gevonden. "Jeetje nog steeds niet", zei B. daar maandag over, tijdens de eerste zittingsdag van deze zaak.

Aan het einde van de zitting kreeg B. de mogelijkheid om nog iets te zeggen, maar hij zei dat "het wijzer is dat ik niks meer zeg".

De rechtbank in Utrecht doet op 3 juli uitspraak.

Meer uit Binnenland

COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

11 minuten geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

14 minuten geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

21 minuten geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

33 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

50 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

1 uur geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

1 uur geleden