Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eis 20 en 25 jaar voor dodelijke schietpartij Katendrecht

Eis 20 en 25 jaar voor dodelijke schietpartij Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - Tegen twee mannen die achter de dodelijke schietpartij op Dairon 'Dayo’ Alberto (32) in Rotterdam zouden zitten, zijn celstraffen van 25 en 20 jaar geëist.

Dayo werd op 23 oktober 2018 met tientallen kogels doodgeschoten op de Rechthuislaan in de wijk Katendrecht. De verdachten zijn de 26-jarige Rotterdammer Stephen R. die zou hebben geschoten en Morguïenne H. (23) die de scooter bestuurde waarop de schutter zat. Beiden zijn herkend op camerabeelden. H. werd begin maart op Curaçao aangehouden.

De schietpartij was mogelijk een vergelding voor een liquidatie, een jaar eerder. Ook houdt justitie rekening met de mogelijkheid van een 'vergismoord': iemand anders zou het doelwit zijn geweest, omdat de schutter ook op wegvluchtende mannen schoot.

Vergismoord

"Verdachten hebben het risico dat ook omstanders door kogels geraakt zouden worden op de koop toegenomen. Tientallen schoten zijn gelost, waarvan een deel het slachtoffer niet heeft geraakt. Het is een wonder dat er niet meer gewonden zijn gevallen", aldus de officier van justitie vrijdag. Dat er ook nog sprake lijkt te zijn geweest van een vergismoord maakt het volgens de officier "allemaal nog schrijnender".

H. heeft bekend dat de schutter bij hem achterop de scooter vluchtte. Hij zou alleen niet van diens plannen hebben geweten. H. vertelde ook niet of het om R. (25) ging en die ontkent dat hij de schutter is.

De rechtbank in Rotterdam doet op 17 juli uitspraak.

Meer uit Binnenland

Voor tweede nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de tweede nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat in de nacht van zaterdag op zondag 1942 mensen verbleven in het aanmeldcentrum.

6 minuten geleden
Amsterdammer komt om door schietpartij in hoofdstad

AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder.

49 minuten geleden
Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

2 uur geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

4 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

8 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

8 uur geleden