Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eindhovense chipmaker NXP optimistisch over verdere groei

Eindhovense chipmaker NXP optimistisch over verdere groei

EINDHOVEN (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chipfabrikant NXP rekent op een stevige groei in de rest van dit jaar en volgend jaar, nu de vraag naar chips door wereldwijde tekorten extra hoog is. Dat heeft topman Kurt Sievers naar buiten gebracht bij de kwartaalresultaten van de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips.

Het Eindhovense concern zette afgelopen kwartaal 2,9 miljard dollar aan omzet in de boeken, omgerekend zo'n 2,5 miljard euro. Dat is ruim kwart meer dan een jaar geleden. En waarschijnlijk zitten de opbrengsten in de lopende periode wederom in de lift. NXP rekent voor het vierde kwartaal vooralsnog op zo'n 2,9 miljard tot bijna 3,1 miljard dollar, waarmee het bedrijf optimistischer is dan analisten in doorsnee voor mogelijk hadden gehouden.

Afgelopen kwartaal werd verder een nettowinst behaald van dik een half miljard dollar, waar NXP in dezelfde periode vorig jaar nog 18 miljoen dollar tekortkwam. Destijds had NXP veel last van een malaise in de autosector als gevolg van de coronacrisis. De chiptekorten waarvan de onderneming momenteel profiteert, hangen ook samen met de pandemie. Tijdens de coronalockdowns is de vraag naar notebooks en andere elektronica namelijk flink toegenomen. Deskundigen zeiden eerder al dat ze vrezen dat het chiptekort nog wel even kan voortduren.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiƫle experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

1 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

3 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

4 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

5 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

6 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

7 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

19 uur geleden