Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Einde handbalcarrière Van Olphen door afgescheurde kruisband

Einde handbalcarrière Van Olphen door afgescheurde kruisband

EMGO (ANP) - De handbalcarrière van Fabian van Olphen is op ongelukkige wijze voortijdig tot een einde gekomen. De 38-jarige speler van de Duitse club TBV Lemgo heeft de voorste kruisband van een knie afgescheurd. Die zware blessure dwingt hem tot stoppen.

"Natuurlijk had ik het afzienbare einde van mijn handbalcarrière iets anders voorgesteld. Het is zonde om tijd te verspillen aan verdrietig zijn en ik sta niet toe medelijden met mezelf te hebben", schrijft hij op Instagram.

Van Olphen was jarenlang een gewaardeerd speler in de sterke Duitse competitie. Hij speelde lang voor SC Magdeburg en sinds 2017 voor Lemgo. De geboren Hagenaar was ook lang de spelmaker in het Nederlands mannenteam, hoewel hij door aanhoudende rugklachten een aantal jaren ontbrak in Oranje. De routinier was afgelopen najaar teruggekeerd in de nationale ploeg, die zich voorbereidde op het EK handbal.

Van Olphen blijft positief

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Zwitserland eind december ging het mis en viel hij geblesseerd uit. Daardoor ontbrak Van Olphen op de eindronde, waar de Nederlandse mannen voor het eerst meededen en in de groepsfase werden uitgeschakeld.

"Het Europees kampioenschap met de nationale ploeg en de Final Four met Lemgo (in de Europa Cup) zouden twee echte hoogtepunten zijn geweest. Je kunt het gewoon niet veranderen en ik kijk heel erg positief in de toekomst. Ik heb veel waar ik echt naar uitkijk en al voor aan het werken ben!", aldus Van Olphen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

MotoGP-racer Iannone 18 maanden geschorst wegens doping

MIES (ANP/RTR) - De Italiaanse motorcoureur Andrea Iannone is achttien maanden niet welkom op de racecircuits. De MotoGP-rijder van Aprilia is achttien maanden geschorst voor een dopingvergrijp. Hij kan pas 16 juni 2021 terugkeren in de koningsklasse van de motorsport, meldde de internationale motorsportfederatie FIM.

1 uur geleden
Ook wielerploeg Astana kort salarissen renners

NUR-SULTAN (ANP) - Wielerploeg Astana kort de salarissen van de renners en stafleden per 1 april met 30 procent. Manager Jana Seel heeft dat bevestigd op Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld.

2 uur geleden
Tennisbond zet in op uitspelen van competities

AMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse tennisfederatie KNLTB stelt nog steeds alles in het werk om de verschillende competities van dit seizoen af te maken. De bond hoopt alle wedstrijden in mei te hervatten. Het kabinet zal op 21 april duidelijk maken of dat mogelijk is.

2 uur geleden
Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft voor zover sportkoepel NOC*NSF bekend nog niet geleid tot failliete bonden of sportclubs. "Maar die angst is wel groot nu ze druk rekensommen aan het maken zijn over hun toekomstige inkomsten", zegt een woordvoerder.

3 uur geleden
Schaatser Bosker tekent bij Jumbo-Visma

DEN HAAG (ANP) - Schaatser Marcel Bosker is de eerste aanwinst van Team Jumbo-Visma voor het komende seizoen. De 23-jarige allrounder neemt de plek in van de gestopte Douwe de Vries en heeft getekend voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie. Bosker komt over van TalentNED.

5 uur geleden
Coronavirus treft Hongaarse zwemmers

BOEDAPEST (ANP) - De nationale zwemselectie van Hongarije is zwaar getroffen door het coronavirus. Acht zwemmers en een coach zijn besmet, meldde de zwembond van het land. De bekendste is Boglarka Kapas, de wereld- en Europees kampioene op de 200 meter vlinderslag.

5 uur geleden
Turner Zonderland weet nog niet wat eerste doel is

HEERENVEEN (ANP) - In zijn eerste reactie op het uitstel van de Olympische Spelen klonk bij turner Epke Zonderland enige twijfel door. Wilde hij nog wel een jaar door? Was het niet tijd voor een vervolgopleiding tot sportarts, iets waarmee hij in januari wilde beginnen? "Ik moest het even laten bezinken en beslis er natuurlijk niet alleen over", vertelt Zonderland ruim een week later en inmiddels trainend aan de rekstok in een leegstaand pand. "De intentie om door te gaan is er."

8 uur geleden