Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Einde dooltocht cruiseschip met Nederlanders aan boord

Einde dooltocht cruiseschip met Nederlanders aan boord

GENUA (ANP/BLOOMBERG) - Een cruiseschip met ook Nederlanders aan boord is na een wekenlange dooltocht gearriveerd in de Italiaanse havenstad Genua. De passagiers van de Costa Deliziosa mogen woensdag van boord, meldt de onderneming Costa Crociere van rederij Carnival. Ondanks alle beperkingen door de wereldwijde coronacrisis zouden de terugreizen zijn geregeld.

De Costa Deliziosa vertrok begin januari uit Venetië voor een wereldreis met ruim 1500 gasten en bijna 900 bemanningsleden. Maar midden maart was het uit met pret. Veel landen wilden geen cruiseschepen meer toelaten uit angst voor besmetting. Op een paar Carnival-schepen was het tot dramatische corona-uitbraken gekomen.

De Costa Deliziosa was het laatste schip van Carnival dat nog op zoek was naar havens om vakantiegangers van boord te laten. Maandag konden al 295 passagiers aan land in Barcelona. Op het schip zijn geen besmettingen vastgesteld.

Aan boord zijn dertien Nederlanders, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder. De terugreis is in handen van de reder. Er zijn ook geen hulpverzoeken gekomen van de Nederlanders.

Meer uit Binnenland

Deel treinverkeer bij Lage Zwaluwe weer op gang

UTRECHT (ANP) - Een deel van de treinen op het traject langs Lage Zwaluwe rijdt weer. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal.

56 minuten geleden
Bedrijf gehackt dat onder meer belastingaanslagen verstuurt

AMERSFOORT (ANP) - Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. De hackers hebben systemen versleuteld en data ontvreemd, meldt AddComm op zijn website.

1 uur geleden
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij na eis van drie maanden cel

AMSTERDAM (ANP) - De 25-jarige Manu-Narayan A. uit Amsterdam is donderdagavond vrijgesproken van het gooien van stenen naar de politie tijdens de studentenprotesten. Het OM had een gevangenisstraf van drie maanden tegen hem geëist voor openlijk geweld. Volgens de politierechter zijn er twijfels over het signalement van de stenengooier. Ze sprak A. daarom vrij. Op de tribune klonk na de uitspraak applaus en gejoel.

3 uur geleden
Ook donderdagavond geen treinen op traject langs Lage Zwaluwe

UTRECHT (ANP) - De kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe is nog niet hersteld. Daardoor rijden er ook donderdagavond nog geen treinen tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. De NS hoopt rond 21.30 uur het treinverkeer te kunnen hervatten.

3 uur geleden
Al meer klachten over eindexamens dan vorig jaar

UTRECHT (ANP) - Dit jaar zijn bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) al meer klachten over de examens binnengekomen dan in het hele eerste tijdvak vorig jaar. Op dag 9 telt de Eindexamenklachtenlijn ruim 318.000 klachten, waar vorig jaar de teller na ruim twee weken eindigde op meer dan 312.000 klachten.

4 uur geleden
Ook cultuursector komt in actie tegen mogelijke btw-verhoging

AMSTERDAM (ANP) - Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat heeft belangenorganisatie Kunsten '92 laten weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

6 uur geleden
Beloning van 50.000 euro voor gouden tip explosies Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 50.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van een reeks explosies bij een loodgieter in Vlaardingen.

6 uur geleden