Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Einde aan ijspret: schaatsers gewaarschuwd van ijs te gaan

Einde aan ijspret: schaatsers gewaarschuwd van ijs te gaan

DEN HAAG (ANP) - Met invallende dooi kwam er in het hele land in de loop van de zondag een einde aan de ijspret. Veel gemeentes en veiligheidsregio's waarschuwden schaatsers zondagmiddag om van het ijs te gaan.

"Er ontstaan gevaarlijke situaties op het ijs in Noord-Nederland door een combinatie van oplopende temperaturen en draaiende wind. Advies: ga niet meer het ijs op!", meldde de politie. De Friesche IJsbond waarschuwde niet meer de meren op te gaan. "Door het draaien van de wind ontstaan er gevaarlijke situaties voor schaatsers op de Friese meren."

De Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid meldde dat er mensen door het ijs zakken. "Kies ervoor om van het ijs af te stappen. Het ijs gaat hard achteruit."

De Gemeente Amsterdam drukte schaatsers op het hart om ook bij de thuisreis de coronamaatregelen in acht te nemen en voldoende afstand te houden.

Tegen het einde van de middag lagen de temperaturen in het noorden net iets boven het vriespunt, meldt het KNMI. In het zuiden dooide het harder met temperaturen tot 5 graden.

Meer uit Binnenland

Plicht gemeentes en scholen om nieuwkomersonderwijs te regelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten en scholen worden verplicht om elk jaar afspraken te maken om onderwijs te verzorgen voor nieuwkomers als het aan onderwijsminister Dennis Wiersma ligt. Hij wil proberen om een wet die dit voorschrijft goedgekeurd te krijgen in de Tweede en Eerste Kamer voordat het nieuwe schooljaar begint.

8 minuten geleden
Geld voor stikstofmaatregelen boeren in noordelijke provincies

LEEUWARDEN (ANP) - Boeren in de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe kunnen vanaf woensdag een aanvraag indienen voor advies over maatregelen voor het verminderen van de stikstofuitstoot. Zowel het advies als maatregelen tegen de uitstoot worden deels gesubsidieerd door de provincies. "Per bedrijf moet de uitstoot met ongeveer 20 procent worden verminderd", aldus de Friese gedeputeerde Klaas Fokkinga.

10 minuten geleden
Nederlanders lopen in EU meest warm voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Nederlanders hebben van alle EU-burgers veruit het meest belangstelling voor de Europese verkiezingen die over precies een jaar worden gehouden. De interesse is sinds de vorige keer in de hele Europese Unie door de bank genomen gegroeid, concluderen kiezersonderzoekers van het Europees Parlement.

13 minuten geleden
Bibliotheek Gouda getroffen door ransomware-aanval

GOUDA (ANP) - De Biblotheek Gouda is slachtoffer geworden van een ransomware-aanval. Het is nog niet duidelijk of er data gestolen zijn, laat een woordvoerder van de bibliotheek weten. De vestigingen van de bieb maken gebruik van een noodsysteem, waardoor lenen en inleveren van boeken nog wel kan.

21 minuten geleden
Neerslagtekort stijgt, maar nog geen sprake van droogteproblemen

LELYSTAD (ANP) - Het neerslagtekort in Nederland is sinds half mei gestegen tot iets boven het langjarig gemiddelde. In de komende twee weken gaat het weinig tot helemaal niet regenen en stijgen de temperaturen. Daardoor zal het neerslagtekort groter worden, verwacht de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW), maar er is nog geen sprake van droogteproblemen zoals omvangrijke sproeiverboden, verzilting, schade aan de natuur of snel afnemende waterkwaliteit.

42 minuten geleden
Waakhonden willen aangepast coronavaccin voor nieuwe boosterronde

AMSTERDAM/SOLNA (ANP) - De coronavaccins moeten in de komende maanden worden bijgewerkt, zodat ze beter beschermen tegen nieuwe subvarianten van het virus, zoals XBB. De vaccins kunnen dan worden gebruikt bij een nieuwe vaccinatieronde in het najaar. Dat zeggen de Europese gezondheidsdienst ECDC en de toezichthouder voor vaccins EMA.

45 minuten geleden
Politie houdt laatste verdachte aan voor mishandeling Bijlmer

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een twaalfde "en tevens laatste" verdachte aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling waarbij iemand op het spoor werd geduwd bij station Bijlmer ArenA. Dat meldt de politie dinsdag. Het gaat om een 19-jarige man uit Zaandam.

48 minuten geleden