Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar vakantiepark maakt bezwaar tegen dwangsom van miljoen

Eigenaar vakantiepark maakt bezwaar tegen dwangsom van miljoen

BAARLO (ANP) - Eigenaar Peter Gillis van Oostappen Groep gaat bezwaar maken tegen een woensdag opgelegde dwangsom van een miljoen euro voor het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken, De Berckt in Baarlo (Limburg). Dat liet Gillis woensdag weten nadat de gemeente Peel en Maas had bekendgemaakt de dwangsom te gaan invorderen.

Bij controles in De Berckt is volgens de gemeente gebleken dat in het vakantiepark arbeidsmigranten werden gehuisvest, en dat mag niet. Alleen recreatie is er toegestaan.

De gemeente had naar eigen zeggen in 2020 geconstateerd dat er arbeidsmigranten in het park woonden. De gemeente droeg Gillis toen op straffe van een dwangsom op om te zorgen dat die bewoners daar vertrokken. In mei dit jaar constateerde de gemeente volgens een woordvoerder echter dat de arbeidsmigranten er nog steeds zaten, en ook daarna werd deze overtreding enkele malen geconstateerd. Daarop sprak de gemeente het voornemen uit het maximale bedrag van één miljoen euro te gaan innen bij Gillis.

Zienswijze

Daartegen diende Gillis een zogenoemde zienswijze in, waarin hij bezwaar maakte. De gemeente wees deze echter af, en besloot woensdag de dwangsom effectief te gaan innen. Gillis kan daartegen nog bezwaar maken bij een gemeentelijke commissie. Dat gaat hij ook doen, laat zijn woordvoerder weten.

Volgens Gillis is de vordering van de gemeente verjaard. Al drie jaar geleden zou de gemeente Oostappen volgens zijn woordvoerder gevraagd hebben niet langer arbeidsmigranten te huisvesten op het vakantiepark.

Vergunning

Gillis vroeg vervolgens een vergunning aan om woningen voor de mensen te bouwen op een voormalige autoracebaan naast De Berckt, aldus zijn woordvoerder. "Deze vergunning wordt echter telkens maar vertraagd door de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen. Kennelijk zet de overheid vraagtekens bij de integriteit van de succesvolle zakenman die het hart op de tong heeft."

"We zijn nu inmiddels drie jaar verder en er is nog steeds geen vergunning", aldus Gillis' woordvoerder. "Dus als de gemeente wat voor deze arbeidsmigranten wil betekenen, kunnen ze haast maken met de vergunningverlening en dan gaat Peter Gillis meteen bouwen."

Volgens Gillis wonen er inmiddels geen migranten meer in het park.

Meer uit Binnenland

Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

21 minuten geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

2 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

2 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

4 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

7 uur geleden
UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan. Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

10 uur geleden
Advocaten willen nieuw onderzoek naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - Advocaten van de twee tot levenslang veroordeelde verdachten voor de viervoudige moord in Enschede in 2018 willen nieuw onderzoek in deze zaak. Ze willen anonieme getuigen horen die zich pas recent via het Openbaar Ministerie hebben gemeld, zeiden ze vrijdag op de zitting bij het hof in Zwolle.

10 uur geleden