Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar Snapchat keldert op rood Wall Street na winstalarm

Eigenaar Snapchat keldert op rood Wall Street na winstalarm

NEW YORK (ANP) - Snap raakte dinsdag bijna 40 procent van zijn beurswaarde kwijt op Wall Street. Het bedrijf achter het socialemediaplatform Snapchat gaf een winstwaarschuwing vanwege de verslechterde macro-economische omstandigheden. Zo kampte het bedrijf, dat zijn inkomsten vooral haalt uit advertenties, onder meer met de hoge inflatie, onzekerheid door de oorlog in Oekraïne en de nieuwe privacyregels van Apple. De hele socialemediasector zag miljarden aan beurswaarde verdampen.

Sectorgenoot Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verloor terrein en daalde rond de 10 procent. Google-moeder Alphabet en onlineprikbord Pinterest verloren respectievelijk 6,3 en 22 procent. Andere techbedrijven als Apple en Twitter zagen rond de 2 procent van hun beurswaarde verdampen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent lager op 31.703 punten. Een dag eerder won de Dow nog 2 procent. De brede S&P 500 daalde 1,3 procent tot 3922 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 2,4 procent tot 11.523 punten.

Zoom

Zoom Video Communications dikte 3,3 procent aan. De onlinevergaderdienst presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden verwacht. Ook gaf het bedrijf, dat tijdens de coronapandemie sterk is gegroeid omdat er massaal werd thuisgewerkt en online onderwijs werd gegeven, een positieve verwachting af voor het huidige kwartaal.

Abercrombie & Fitch verloor ruim een kwart van zijn beurswaarde. De verkoper van vrijetijdskleding leed afgelopen kwartaal een onverwacht verlies door hogere kosten, die volgens het bedrijf ook in de rest van het jaar voor tegenwind zullen blijven zorgen.

Best Buy

Best Buy kreeg er daarentegen 0,5 procent bij. De verkoper van consumentenelektronica lijkt te ontsnappen aan de malaise in de detailhandelssector die volgde op de tegenvallende resultaten van Walmart en Target afgelopen week. Best Buy zag de omzet afgelopen kwartaal dalen, maar minder sterk dan analisten hadden gevreesd. Het bedrijf verlaagde wel zijn jaarverwachting vanwege de verslechterde macro-economische omstandigheden.

De verkoper van producten voor huisdieren Petco steeg 2,8 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers.

De euro was 1,0711 dollar waard, tegen 1,0678 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 110,17 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder, op 113,53 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

7 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

11 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

22 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

22 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

23 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden