Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar slagerij Jaraya in Den Bosch geschrokken na explosie

Eigenaar slagerij Jaraya in Den Bosch geschrokken na explosie

DEN BOSCH (ANP) - De eigenaar van slagerij Jaraya in Den Bosch is "erg geschrokken en bezorgd". Rond 02.00 uur was er dichtbij de slagerij een explosie en er werd een baksteen tegen de ruit van de voordeur van zijn winkel gegooid, vertelt hij.

Verder zijn in de wijk zeker vijf auto's en een bushokje beschadigd. Op foto's is te zien dat ruiten gebroken zijn. De politie kan nog niet zeggen of het een gerichte actie was en of er daders in beeld zijn.

De hele nacht is de eigenaar van halalslagerij Jaraya in touw geweest. De schade valt met een gebroken ruit in de deur mee, in de ochtend heeft hij de deuren van de winkel weer geopend. Maar "het voelt een beetje onveilig", zegt hij. "Ook de buren voelen zich onveilig, we zitten hier midden in een woonwijk bij een pleintje." De eigenaar heeft geen idee uit welke hoek het geweld komt. "De recherche komt zo, het buurtonderzoek loopt, alles is in volle gang."

Na de knal ontruimde de politie dertien woningen. Vervolgens vond zij "nog één explosief in niet-ontplofte vorm bij de winkel", meldde een politiewoordvoerster dinsdagochtend. Toen de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na onderzoek de situatie veilig achtte, mochten de bewoners rond 06.00 uur in de ochtend weer naar huis.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

22 minuten geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

23 minuten geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

23 minuten geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

25 minuten geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

3 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

3 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

4 uur geleden