Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar Boston Celtics en Atalanta wil ook Chelsea kopen

Eigenaar Boston Celtics en Atalanta wil ook Chelsea kopen

BOSTON (ANP) - De Amerikaanse investeerder Stephen Pagliuca heeft interesse om Chelsea over te nemen van de Russische miljardair Roman Abramovitsj. Pagliuca wil deze week een bod op de Engelse voetbalclub doen. Hij is al mede-eigenaar van de Amerikaanse NBA-basketbalclub Boston Celtics en hij kocht zich eerder dit jaar in bij de Italiaanse voetbalclub Atalanta, waar de Oranje-internationals Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer spelen.

De Europese voetbalbond UEFA staat niet toe dat twee clubs van dezelfde eigenaar in een Europees toernooi spelen. Pagliuca moet dus mogelijk weer een deel van zijn aandelen in Atalanta verkopen als hij eigenaar van Chelsea wil worden. De Amerikaanse wenste de 'Blues' alvast "veel succes" voor de return in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. De titelverdediger moet dinsdagavond in Madrid een achterstand van 3-1 zien goed te maken. "Ik hoop in de return op een comeback die de geschiedenisboeken in gaat."

Abramovitsj maakte begin maart bekend dat hij Chelsea wil verkopen, als gevolg van de militaire inval van Rusland in Oekraïne. Kort daarna werd de zakenman vanwege zijn Russische connecties op een Britse sanctielijst gezet. Chelsea heeft daardoor nu met veel (financiële) restricties te maken.

De Amerikaanse bank Raine Group begeleidt het verkoopproces. Diverse partijen hebben al interesse getoond in de overname van de club, zoals de Amerikaanse familie Ricketts, die al eigenaar is van honkbalclub Chicago Cubs.

Meer uit Voetbal

Ingewijden: Promes onder voorwaarden vrijgekomen in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgekomen in Dubai, zo bevestigen ingewijden berichtgeving van Het Parool. De voetballer zit sinds februari vast in het land, medio maart werd bekend dat Nederland om zijn uitlevering heeft gevraagd.

26 minuten geleden
Van Persie gaat als hoofdtrainer bij SC Heerenveen aan de slag

HEERENVEEN (ANP) - Robin van Persie is vanaf het nieuwe seizoen hoofdtrainer van sc Heerenveen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met vijftig doelpunten in 102 interlands, wordt de opvolger van Kees van Wonderen. Hij is een contract voor twee jaar overeengekomen, zo meldt de Friese club.

35 minuten geleden
Spits Thy verlaat PEC en kiest voor avontuur in Azië

ZWOLLE (ANP) - Lennart Thy vertrekt aan het eind van het seizoen bij PEC Zwolle. De 32-jarige spits heeft een akkoord met een club uit Azië, zo melden de Zwollenaren. Om welke club het gaat is niet duidelijk.

36 minuten geleden
Media: Oranje-opponent Oostenrijk definitief zonder Alaba op EK

WENEN (ANP/DPA) - Aanvoerder David Alaba van het door blessures geplaagde nationale voetbalelftal van Oostenrijk lijkt definitief het EK in Duitsland niet te halen. Oostenrijk is een van de tegenstanders van Oranje tijdens het toernooi. De deelname van de 31-jarige speler van Real Madrid was al onzeker, nadat hij in december een kruisband had gescheurd.

49 minuten geleden
Verdediger Matip vertrekt na acht jaar bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Joël Matip vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Liverpool. De verdediger speelde acht jaar voor de Engelse club en kwam in december voor het laatst in actie voor 'The Reds'.

1 uur geleden
Belgische bond feliciteert Brazilië na mislopen WK met Nederland

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Brazilië gefeliciteerd met de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. Het Zuid-Amerikaanse land kreeg van de bij de FIFA aangesloten nationale bonden de voorkeur boven de gezamenlijke bid van Nederland, België en Duitsland. "We zijn ervan overtuigd dat het een mooie editie wordt", reageerde directeur Piet Vandendriessche van de KBVB.

1 uur geleden
Nieuw handgebaar moet racisme op voetbalveld duidelijk maken

BANGKOK (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA introduceert een nieuw gebaar dat voetballers op het veld kunnen maken als zij racistisch worden bejegend. Dat bleek vrijdag bij het jaarlijkse congres van de wereldvoetbalbond in Bangkok. Het is de bedoeling dat spelers hun platte handen kruisen, zodat direct duidelijk is dat het om racisme gaat.

2 uur geleden