Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar Blokker België zoekt bescherming tegen schuldeisers

Eigenaar Blokker België zoekt bescherming tegen schuldeisers

AMSTERDAM (BELGA/ANP) - De eigenaar van het voormalige Blokker België, de Nederlandse ondernemer Dirk Bron, zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers, melden Belgische media. Bron heeft aan de leden van de ondernemingsraad van winkelketen Mega World, zoals Blokker België nu heet, laten weten dat hij een tijdelijke bescherming tegen schuldeisers aanvraagt bij de ondernemingsrechtbank in Mechelen.

De winkelketen kampt de laatste tijd met achterstallige huurgelden, meldden Belgische media. Volgens een Belgische vakbondssecretaris is het geld inmiddels overgemaakt, maar belooft dit weinig goeds.

Ook weigert de accountant de jaarrekening goed te keuren. Volgens de Belgische krant De Standaard is de Kamer voor Handelsonderzoek van de rechtbank van Mechelen een onderzoek begonnen naar Mega World. Dat zou een signaal zijn van betalingsproblemen.

WCO-procedure

Tijdens de zogeheten WCO-procedure die Bron aanvraagt, de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen, kan geen faillissement worden aangevraagd of beslag worden gelegd op zaken. Daarmee wint de onderneming tijd en kan het een herstelplan maken.

Bron, die begin dit jaar de Blokker-winkels in België en Luxemburg overnam, wordt in Nederland verdacht van fraude en oplichting, schreef de Telegraaf op basis van documenten uit het politiedossier. Brons naam zou genoemd worden in kwesties rond de handel in tienduizenden Björn Borg-boxershorts uit Turkije en een ontvreemde vrachtwagenlading met Spaanse slippers.

Niet bevestigen

Het Openbaar Ministerie in Den Haag kon destijds de naam van de verdachte niet bevestigen. Bron zei tegen de krant van niets te weten, niet te zijn verhoord en hij ontkende een justitieel onderzoek.

De zakenman wil 123 Blokker-winkels bij de zuiderburen omvormen tot het merk Mega World. Er werken 670 mensen. Mega World wordt een discountformule, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Action. Bron is tevens bekend als oprichter van budgetsportketen Aktiesport.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

3 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

5 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

6 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

7 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

7 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

8 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

9 uur geleden