Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar Blokker België zoekt bescherming tegen schuldeisers

Eigenaar Blokker België zoekt bescherming tegen schuldeisers

AMSTERDAM (BELGA/ANP) - De eigenaar van het voormalige Blokker België, de Nederlandse ondernemer Dirk Bron, zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers, melden Belgische media. Bron heeft aan de leden van de ondernemingsraad van winkelketen Mega World, zoals Blokker België nu heet, laten weten dat hij een tijdelijke bescherming tegen schuldeisers aanvraagt bij de ondernemingsrechtbank in Mechelen.

De winkelketen kampt de laatste tijd met achterstallige huurgelden, meldden Belgische media. Volgens een Belgische vakbondssecretaris is het geld inmiddels overgemaakt, maar belooft dit weinig goeds.

Ook weigert de accountant de jaarrekening goed te keuren. Volgens de Belgische krant De Standaard is de Kamer voor Handelsonderzoek van de rechtbank van Mechelen een onderzoek begonnen naar Mega World. Dat zou een signaal zijn van betalingsproblemen.

WCO-procedure

Tijdens de zogeheten WCO-procedure die Bron aanvraagt, de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen, kan geen faillissement worden aangevraagd of beslag worden gelegd op zaken. Daarmee wint de onderneming tijd en kan het een herstelplan maken.

Bron, die begin dit jaar de Blokker-winkels in België en Luxemburg overnam, wordt in Nederland verdacht van fraude en oplichting, schreef de Telegraaf op basis van documenten uit het politiedossier. Brons naam zou genoemd worden in kwesties rond de handel in tienduizenden Björn Borg-boxershorts uit Turkije en een ontvreemde vrachtwagenlading met Spaanse slippers.

Niet bevestigen

Het Openbaar Ministerie in Den Haag kon destijds de naam van de verdachte niet bevestigen. Bron zei tegen de krant van niets te weten, niet te zijn verhoord en hij ontkende een justitieel onderzoek.

De zakenman wil 123 Blokker-winkels bij de zuiderburen omvormen tot het merk Mega World. Er werken 670 mensen. Mega World wordt een discountformule, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Action. Bron is tevens bekend als oprichter van budgetsportketen Aktiesport.

Meer uit Financieel

Blik belegger op pluk bedrijfsresultaten, inflatie en notulen Fed

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek gaat de aandacht van beleggers onder andere uit naar nieuwe Europese inflatiecijfers. Bij een aanhoudend hoge inflatie kan de Europese Centrale Bank (ECB) beslissen om de rentes sneller te verhogen. Wel zal de toezichthouder altijd in de gaten moeten houden of bepaalde landen bij een te snelle rentestijging niet in de problemen komen.

3 uur geleden
Duitse gasvoorraad eerder dan gepland aangevuld

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De Duitse voorraad aardgas is zo'n twee weken eerder dan gepland aangevuld tot de vereiste 75 procent van het normale niveau. Dat meldt de Bundesnetzagentur, de toezichthouder van de energievoorziening van Duitsland. De deadline voor het aanvullen, gesteld door de waakhond, stond op 1 september. De grootste economie van de eurozone kampte als gevolg van de oorlog in Oekraïne met lage gasvoorraden.

4 uur geleden
Duitse overheid: waterpeil Rijn zakt deze week tot kritiek niveau

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil in de Rijn zakt deze week vanwege de extreme droogte waarschijnlijk tot het kritieke niveau van 30 centimeter, maar blijft daar wel een aantal dagen op steken. Maandag wordt de 30 centimeter behaald, valt op te maken uit recente data van de Duitse regering. Onder dit niveau is het voor binnenvaartschepen niet meer rendabel om te varen, omdat ze dan veel minder vracht mee kunnen nemen.

5 uur geleden
Drukke dag op Schiphol, reizigers krijgen water en stroopwafels

SCHIPHOL (ANP) - Ook deze zondag is weer een drukke dag met vertrekkende reizigers voor luchthaven Schiphol. De reizigersstroom "loopt goed door", laat een woordvoerster weten. Reizigers hoefden zondagochtend nog niet buiten te wachten. Schiphol deelt water en stroopwafels uit aan wachtende reizigers.

7 uur geleden
Saudi Aramco blijft profiteren van hoge olieprijzen

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde over het tweede kwartaal een stijging van de winst van 90 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd.

10 uur geleden
Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten. Daardoor is het voor consumenten die een nieuw energiecontract nodig hebben, een stuk lastiger om stroom en gas te regelen. Zo is het aanbod op prijsvergelijkingssites zeer gering, blijkt uit een selectie bij bekende prijsvergelijkers zoals Independer en PriceWise door het ANP.

11 uur geleden
Bijna 150.000 theewerkers in Bangladesh leggen werk neer

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 150.000 arbeiders van theeplantages in staking gegaan. Ze willen dat hun loon flink wordt verhoogd.

1 dag geleden