Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaar Aston Martin vindt tien teams in Formule 1 genoeg

Eigenaar Aston Martin vindt tien teams in Formule 1 genoeg

DOHA (ANP) - Eigenaar Lawrence Stroll van Aston Martin verzet zich tegen de komst van Andretti als elfde team in de Formule 1. "Volgens mij is de Formule 1 momenteel booming business. De sport staat er beter voor dan ooit, dus naar mijn sterke overtuiging werkt het heel goed met tien teams. Als iets niet kapot is, behoeft het ook geen reparatie", aldus de Canadese miljardair op SkySports.

De internationale autosportfederatie FIA heeft eerder deze week de aanvraag van het team van de Amerikaanse oud-Formule 1-coureur Michael Andretti goedgekeurd. Er waren meer aanmeldingen, maar die zijn afgewezen. Het is nu aan de eigenaren van de Formule 1 om te beslissen of Andretti Formula Racing vanaf 2025 kan toetreden. Andretti heeft al een overeenkomst met General Motors om het merk Cadillac in te zetten in de koningsklasse.

"Er zijn nog nooit zoveel fans en toeschouwers bij de races geweest", zegt Stroll, de vader van Lance Stroll, die samen met Fernando Alonso het rijderskoppel vormt bij Aston Martin. "Ik blijf substantiële groei zien, vooral in de Verenigde Staten en dat is de grootste consumentenmarkt ter wereld. Wat mij betreft blijven we met tien teams doorgaan."

De tien bestaande teams zijn tot nog toe niet heel enthousiast geweest over een elfde team, omdat ze dan het prijzengeld over meer teams moeten verdelen. Ze vinden de verplichte 200 miljoen dollar inschrijfgeld onvoldoende compensatie voor het verlies van inkomsten.

Meer uit Sport

Formule 1-coureur Albon rijdt ook komende jaren voor Williams

WANTAGE (ANP) - Alexander Albon blijft ook de komende jaren rijden voor het Formule 1-team van Williams. De 28-jarige Thai heeft zijn contract met "meerdere jaren" verlengd, al wordt niet duidelijk tot wanneer hij nu precies vastligt. In ieder geval is Albon in 2026 nog actief voor de Britse renstal, als de nieuwe regels in de Formule 1 ingaan.

1 uur geleden
Badmintonduo Tabeling/Piek zeker van plek op Olympische Spelen

NIEUWEGEIN (ANP) - Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek mogen deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Nederlandse duo eindigde als twaalfde op de kwalificatieranglijst voor gemengde duo's. In Parijs bestaat het toernooi in het gemengd dubbel uit zestien koppels.

1 uur geleden
Visma moet in Giro ook verder zonder zieke Uijtdebroeks 

FOIANO DI VALFORTORE (ANP) - Cian Uijtdebroeks gaat niet van start in de elfde etappe van de Ronde van Italië. De Belgische wielrenner van Visma - Lease a Bike, die vijfde stond in het algemeen klassement en de leiding had in het jongerenklassement, is ziek.

3 uur geleden
Jokic brengt Nuggets op één zege van volgende ronde play-offs NBA

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets zijn dankzij sterspeler Nikola Jokic één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Western Conference. De 29-jarige Serviër was tegen Minnesota Timberwolves, op de avond dat hij zijn derde trofee voor beste basketballer van het NBA-seizoen kreeg uitgereikt, goed voor 40 punten. De Nuggets kwamen met de 112-97-thuiszege op een 3-2-voorsprong in de best-of-seven serie.

4 uur geleden
Judoka Van 't End worstelt met nieuwe regels vlak voor WK

ARNHEM (ANP) - Judoka Noël van 't End is nagenoeg zeker van deelname aan zijn derde Olympische Spelen, maar de wereldkampioen van 2019 in de klasse tot 90 kilogram beleeft naar eigen zeggen wel een 'minder' jaar. Hij worstelt met nieuwe wedstrijdregels van de mondiale bond.

6 uur geleden
Titelverdediger Medvedev uitgeschakeld door Paul in Rome

ROME (ANP) - Titelverdediger Daniil Medvedev is er niet in geslaagd de kwartfinale van het tennistoernooi van Rome te bereiken. De nummer 2 van de plaatsingslijst ging hard onderuit tegen de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 4-6.

17 uur geleden
Volleybalsters winnen eerste duel Nations League van Bulgarije

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de Nations League. In Antalya was de ploeg van bondscoach Felix Koslowski in drie sets te sterk voor Bulgarije. De setstanden waren 25-14 25-20 25-22. Het toernooi omvat in totaal twaalf interlands die meetellen voor de wereldranglijst. Op basis daarvan zijn nog tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.

19 uur geleden