Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eiffeltoren weer open op 16 juli

Eiffeltoren weer open op 16 juli

PARIJS (ANP/AFP) - De Eiffeltoren gaat na maanden van sluiting op 16 juli weer open. Per dag worden in verband met de afstandsregels maximaal tienduizend bezoekers toegelaten, heeft de uitbater van het Parijse icoon bekendgemaakt.

Dat is minder dan de helft van het aantal dat de toren voor de coronapandemie dagelijks trok. Alle verdiepingen zijn vanaf half juli weer toegankelijk, met uitzondering van de delen waar werkzaamheden aan de gang zijn.

De Eiffeltoren krijgt de grondigste renovatie in zijn 130-jarige bestaan, zodat het symbool van de Franse hoofdstad er op zijn best bijstaat tijdens de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs worden gehouden. Het stalen gevaarte krijgt een goudkleurige dan wel okergele gloed, maar de verfbeurt die daarvoor moet zorgen is uitgesteld omdat in oude verflagen sporen van lood waren gevonden. Het is de twintigste grote schilderbeurt voor de toren die sinds de opening in 1889 ruim 300 miljoen bezoekers heeft getrokken.

De Eiffeltoren is vanwege de coronacrisis sinds eind oktober gesloten.

Meer uit Buitenland

Ook Noorwegen erkent de Palestijnse staat

OSLO (ANP/AFP) - Na Spanje heeft ook Noorwegen officieel de Palestijnse staat erkend. Minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide spreekt van "een bijzondere dag voor de Noors-Palestijnse betrekkingen".

40 minuten geleden
Spanje erkent formeel de Palestijnse staat

MADRID (ANP/AFP) - Spanje heeft formeel de Palestijnse staat erkend. Het land kondigde vorige week aan die stap te zetten, maar nu is dat officieel gebeurd. Volgens de Spaanse premier Pedro Sánchez is dat een "cruciale" voorwaarde voor vrede in het Midden-Oosten.

54 minuten geleden
Zelensky: niet sterk als Biden niet naar vredestop Oekraïne komt

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne is teleurgesteld dat de Amerikaanse president Joe Biden niet naar de vredestop lijkt te gaan die bondgenoten van het land volgende maand in Zwitserland hebben belegd. Bidens afwezigheid zou Rusland in de kaart spelen, waarschuwt hij.

1 uur geleden
Club Mallorca had geen vergunning voor terras

PALMA DE MALLORCA (ANP) - De Medusa Beach Club in Mallorca had geen vergunning voor het terras dat afgelopen weekend instortte. Dat zei de burgemeester Jaime Martínez volgens de nieuwssite laSexta en de krant Diario de Mallorca bij het presenteren van een rapport over het ongeval.

1 uur geleden
Mediaberichten: Israëlische tanks bereiken centrum Rafah

RAFAH (ANP/RTR) - Israëlische tanks hebben het centrum van de stad Rafah bereikt, zeggen getuigen tegen persbureau Reuters. Ook de Israëlische nieuwssite Times of Israel meldt op basis van Palestijnse media dat de tanks het centrum binnenrijden.

1 uur geleden
Hamas meldt 16 doden in Rafah afgelopen nacht

RAFAH (ANP/RTR) - In Rafah zijn afgelopen nacht zestien Palestijnen gedood, meldt Hamas. Ondanks vele internationale oproepen om het offensief in de stad te staken, heeft Israël daar in de nacht en ochtend verdere lucht- en tankaanvallen uitgevoerd.

2 uur geleden
UNRWA: ongeveer miljoen mensen ontvluchtten Rafah

RAFAH (ANP) - De afgelopen drie weken zijn ongeveer 1 miljoen mensen Rafah ontvlucht, meldt de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). De maanden daarvoor waren juist veel Palestijnen gevlucht naar die stad in het zuiden van de Gazastrook. Begin mei riep Israël op om delen van Rafah te evacueren, omdat het een offensief op de stad begon.

4 uur geleden