Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Egypte nog altijd populaire reisbestemming, ondanks oorlog Israël

Egypte nog altijd populaire reisbestemming, ondanks oorlog Israël

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

Volgens een woordvoerster van de ANVR is de vraag naar reizen naar toeristische plekken in de Sinaï, het Egyptische schiereiland, wel gedaald. Daar ligt bijvoorbeeld de badplaats Sharm-el-Sheikh. "Badplaatsen als Hurghada, El Gouna, Marsa Alam en toeristische hotspots aan de Nijl zijn nog altijd populair", zegt zij daarbij, verwijzend naar bestemmingen aan de Rode Zee.

Ook reisorganisatie TUI ziet veel vraag naar Egypte als vakantieland, als "zonzekere bestemming in het voorjaar". Dat was kort na de aanval van Hamas op Israël begin oktober wel anders, toen TUI een "merkbare impact" zag op nieuwe boekingen naar het land. Die dip zag ook Corendon, maar ook die reisorganisatie spreekt nu van een aangetrokken vraag.

Jordanië

De vraag naar Jordanië daarentegen, is volgens de ANVR sinds oktober vorig jaar gehalveerd. Wel merkt de reiskoepel daarbij op dat daar al sprake was van een dalende trend. TUI biedt rondreizen aan richting Jordanië. "We hebben contact met deze reizigers en zij zijn daar nu niet ongerust. Wij volgen de situatie nauwgezet en zullen reizen aanpassen wanneer daar aanleiding voor is", meldt de woordvoerster. Corendon biedt geen reizen meer aan richting Jordanië, al heeft dat volgens een zegsman eerder te maken met een zakelijke afweging.

Afgelopen weekend escaleerde de situatie in Israël nog na een aanval van Iran, waarna nu wereldwijd de gevolgen worden afgewacht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken besloot die dag het reisadvies voor heel Israël aan te passen naar kleurcode rood. Dat betekent dat alle reizen naar het land worden afgeraden. Zowel TUI als Corendon vinden het nu echter nog te vroeg om aan te geven of de recente ontwikkelingen impact zullen hebben op de vraag.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

26 minuten geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

2 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

2 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

4 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

5 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

13 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

15 uur geleden