Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Egypte heropent historische weg tussen Luxor en Karnak

Egypte heropent historische weg tussen Luxor en Karnak

LUXOR (ANP/DPA) - Egypte heeft een historische weg tussen de tempelcomplexen van Karnak en Luxor donderdag met uitbundig vlagvertoon heropend. De ceremonie, een deels al opgenomen televisiespektakel met honderden dansers en acteurs, was bedoeld om toeristen te trekken naar deze parels aan de Nijl.

De in oude glorie herstelde 'Laan van de Sfinxen', 2700 meter lang, maakt volgens de verantwoordelijke minister Chalid al-Anani Luxor het "grootste openluchtmuseum ter wereld". Ook president Abdel Fattah al-Sisi woonde de feestelijkheden bij, die aan het antieke Opet-festival moesten herinneren. Onderdeel daarvan was een processie om de jaarlijkse overstroming van de Nijl te vieren, die de grond weer vruchtbaar maakte.

Toeschouwers waren bij de parade niet welkom wegens coronabeperkingen. Dat was in april ook al het geval toen in Caïro met een grote show 22 farao-mummies naar een nieuw museum werden gebracht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Hongaarse regering krijgt toestemming voor lhbti-referendum

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse regering heeft van het parlement toestemming gekregen voor een referendum over kwesties met betrekking tot een omstreden lhbti-wet. Onder premier Viktor Orbán is een wet ingevoerd die jongeren moet afschermen van informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties.

53 minuten geleden
Griekenland beboet 60-plussers die zich niet laten vaccineren

ATHENE (ANP/RTR) - De Griekse autoriteiten gaan 60-plussers verplichten om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Vaccinweigeraars kunnen straks iedere maand een boete krijgen, maakte premier Kyriakos Mitsotakis bekend.

2 uur geleden
Toezichthouder EU: goedkeuren aangepast vaccin kost 3 maanden

BRUSSEL (ANP) - Als een van de vaccinfabrikanten zijn coronavaccin op maat snijdt van de nieuwe Omikron-variant, kan de Europese Unie het in drie tot vier maanden toelaten. "We staan daar klaar voor", zegt de baas van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

2 uur geleden
Duits hof oordeelt dat strenge coronamaatregelen wettig waren

KARLSRUHE (ANP/AFP/DPA) - De strenge coronamaatregelen eerder dit jaar in Duitsland waren wettig, zo heeft het constitutionele hof in Karlsruhe bepaald. In het voorjaar werden sociale contacten beperkt, een avondklok ingevoerd en scholen gesloten. Het vonnis zou de weg vrij kunnen maken voor nieuwe, strengere maatregelen in het land.

4 uur geleden
Omikron bereikt Japan, ondanks ongekend strenge inreisbeperkingen

TOKIO (ANP) - De nieuwe Omikron-variant van het coronavirus heeft ook Japan bereikt. Daar had de regering juist strenge maatregelen genomen om de variant buiten de deur te houden. Het land ging dinsdag op slot voor buitenlanders en er komen ook strengere quarantaineregels voor Japanners die terugkeren uit het buitenland.

5 uur geleden
Human Rights Watch: meer dan 100 Afghaanse agenten verdwenen

ISLAMABAD (ANP/DPA) - De Taliban hebben meer dan honderd veiligheidsagenten van de vorige regering geëxecuteerd of laten verdwijnen sinds de fundamentalisten de macht grepen in Afghanistan, meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

6 uur geleden
Barbados neemt afscheid van koningin Elizabeth als staatshoofd

BRIDGETOWN (ANP/RTR/AFP) - Barbados is officieel een republiek geworden. Het Caribische eiland heeft om 05.00 uur (Nederlandse tijd) afscheid genomen van de Britse koningin Elizabeth II als staatshoofd. Dame Sandra Mason is de eerste president van de eilandstaat.

8 uur geleden