Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

Oranje en Engeland begonnen allebei met 9 punten aan hun laatste groepsduel, maar Engeland moest wel nog een slechter doelsaldo (+4 om +1) goedmaken. België had met 8 punten ook nog een kans om groepswinnaar te worden, wat nodig was voor plaatsing voor de Nations League Finals. Daar liggen eind februari de laatste twee olympische tickets klaar voor Europese landen.

Oranje moest de opgave zien te volbrengen zonder 108-voudig international Jackie Groenen, die nog niet was hersteld van de blessure die ze vrijdag op Wembley (3-2-nederlaag) opliep. Haar vervangster Egurrola stond met een afstandsschot aan de basis van het eerste gevaarlijke moment van Oranje.

Voorsprong Engelsen

Engeland stond al vroeg voor, waardoor de druk op een treffer van Oranje toenam. Die viel in de 34e minuut via Lineth Beerensteyn, die vrijdag tegen Engeland ook al twee keer scoorde. Na slecht uitverdedigen van België rondde de 100-voudig international op aangeven van Victoria Pelova rustig af.

Oranje was virtueel weer groepswinnaar, maar nog voor rust veranderde dat door een 4-0-voorsprong van Engeland. Het publiek in Tilburg klapte daardoor niet bij het ingaan van de rust, een doemscenario ontvouwde zich.

Meerdere aanvalsters

Beerensteyn maakte uit de rebound van een schot van Esmee Brugts 10 minuten na rust de 2-0. Omdat Engeland ook weer scoorde, was nog steeds een extra doelpunt nodig. Jonker bracht meerdere aanvalsters binnen de lijnen, onder wie topscorer aller tijden Vivianne Miedema.

Het leek Oranje ondanks meerdere kansen niet te gaan lukken, tot een rake kopbal van Egurrola in de 1e minuut van de blessuretijd. Maar door een volgend doelpunt van Engeland (0-6) had Oranje nog een treffer nodig. Die viel in de laatste seconden alsnog, via opnieuw Lyon-middenveldster Egurrola.

Concurrenten

Met Duitsland en Spanje strijdt Oranje in februari om twee olympische tickets bij de laatste vier van de Nations League. Ook Frankrijk doet daaraan mee, maar die ploeg is als gastland al geplaatst voor de Spelen.

Meer uit Voetbal

Dortmund-coach Terzic: we hebben onszelf in deze positie gebracht

EINDHOVEN (ANP) - Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic hield zich na de strafschop die zijn elftal tegen kreeg in de ontmoeting met PSV in de achtste finales van de Champions League (1-1) meer op de vlakte dan zijn verdediger Mats Hummels. "Je merkt hoeveel discussie er over dat moment is na de wedstrijd. Dat is niet voor het eerst. Het valt ons zwaar, maar het is onderdeel van het spel. Bovendien hebben we onszelf in die positie gebracht door PSV in onze zestien te laten komen."

2 uur geleden
Bosz kan 'vooraf niet, maar na afloop wel' leven met gelijkspel

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz hield een redelijk tevreden gevoel over na het gelijkspel (1-1) tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. "Vooraf kon ik er niet mee leven, maar nu aan het einde wel", zei hij in het Philips-stadion.

2 uur geleden
Hummels vindt arbitrage Champions League-onwaardig

EINDHOVEN (ANP) - Mats Hummels uitte na afloop van het duel uit de Champions League tussen PSV en Borussia Dortmund (1-1) forse kritiek op de arbitrage. De verdediger was het volstrekt niet eens met de strafschop die PSV had gekregen. "We zitten in de achtste finales van de Champions League, dan verwacht je ook scheidsrechters van het hoogste niveau", mopperde de Duitser, die was bestraft voor een vermeende overtreding op Malik Tillman, op tv-zender Amazon Prime.

2 uur geleden
Veerman na strafschop voor PSV blij met videoscheidsrechter

EINDHOVEN (ANP) - Joey Veerman vond dat PSV in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-1) niet mocht klagen over de arbitrage. "Nu hadden wij de VAR een keertje mee", zei hij over de strafschop die de Eindhovenaren in de tweede helft kregen. Dortmund-verdediger Mats Hummels gleed in een duel met Malik Tillman eerst de bal weg, maar werd toch bestraft. De videoscheidsrechter draaide de beslissing van de arbiter niet terug.

3 uur geleden
Manchester United bevestigt aandelenovername Ratcliffe

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft bevestigd dat 25 procent van de aandelen van de club in handen is gekomen van Sir Jim Ratcliffe. Eerder hadden de Premier League en de Engelse voetbalbond FA al hun goedkeuring verleend voor de overname door de hoogste baas van chemiegigant INEOS.

3 uur geleden
PSV moet zich tegen Dortmund met gelijkspel tevreden stellen

EINDHOVEN (ANP) - PSV mag nog altijd hopen op een plek in de kwartfinales van de Champions League. De Eindhovenaren moesten zich in eigen stadion in de eerste ontmoeting met Borussia Dortmund tevreden stellen met een gelijkspel (1-1) en staan over drie weken voor de zware taak om in Duitsland te winnen.

4 uur geleden
PSV speelt eerste duel met Dortmund in achtste finales gelijk

EINDHOVEN (ANP) - De eerste ontmoeting tussen PSV en Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in het uitverkochte Philips-stadion eindigde in 1-1.

4 uur geleden