Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Efteling teleurgesteld ingedrag gasten bij muziekact

Efteling teleurgesteld ingedrag gasten bij muziekact

KAATSHEUVEL (ANP) - Attractiepark Efteling is teleurgesteld in het gedrag van een aantal gasten tijdens een muzikale act in het park zondagavond. Op videobeelden is te zien dat mensen arm in arm staan te hossen, terwijl dat niet is toegestaan vanwege de geldende coronaregels.

Het attractiepark stopt voorlopig met de muzikale act op de Warme Winter Weide om ongewenst gedrag in de toekomst te voorkomen. Hoe lang de optredens niet doorgaan, is nog niet bekend.

"We hebben gemerkt dat we tijdens deze act niet genoeg controle hebben over het gedrag van onze gasten. Ondanks alle mensen die het publiek in de gaten houden en maatregelen", zegt een woordvoerder. "Dat is jammer, want 99 procent van onze gasten gedraagt zich voorbeeldig."

Hoeveel mensen aanwezig waren bij het optreden, wist de zegsman niet. Ook is niet bekend hoeveel mensen daadwerkelijk de regels overtraden. "Het is een act waar iedereen langs kan lopen. Ik kan niets zeggen over hoeveel mensen er bij aanwezig waren." Op videobeelden is te zien dat zeker twintig tot dertig mensen aan het dansen zijn. Sommige mensen staan arm in arm of dichtbij anderen, maar er zijn ook mensen die op afstand van anderen dansen.

De woordvoerder van het attractiepark zegt dat de beelden een vertekend beeld geven van hoe het eraan toegaat in de Efteling. "De rest van de dag is prima verlopen. Het laat ook niet zien waar wij de afgelopen maanden zo hard ons best voor doen: een veilig dagje uit bieden."

Meer uit Binnenland

COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

19 minuten geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

22 minuten geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

30 minuten geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

41 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

58 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

1 uur geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

1 uur geleden