Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerstedivisionist Telstar ontslaat trainer Snoei

Eerstedivisionist Telstar ontslaat trainer Snoei

VELSEN (ANP) - Telstar heeft afscheid genomen van trainer Mike Snoei. De club uit Velsen-Zuid, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, noemt de teleurstellende resultaten in het lopende seizoen als reden voor het ontslag.

"Met het competitieprogramma na de winterstop en de terugkeer van de geblesseerde spelers was de hoop dat de resultaten zouden verbeteren. Voor beide partijen is het een teleurstellende constatering dat dit niet is verbeterd", zegt algemeen directeur Leon Annokkée op de website van de club. "Na een prachtig seizoen 2022/2023 waarin onder leiding van Mike Snoei een knappe negende plaats werd behaald, bleek het dit seizoen lastiger te zijn."

Telstar bezet de laatste plaats in de eerste divisie en verloor vrijdag nog met 6-1 bij MVV. "Mike heeft er alles aan gedaan om er het maximale uit te halen en aan zijn arbeidsethos en beleving heeft het zeker niet gelegen, maar we hadden gehoopt en verwacht dat het beter zou gaan", stelt ook technisch manager Peter Hofstede.

Snoei (60) was twee periodes werkzaam als hoofdtrainer bij Telstar. In zijn eerste seizoen bereikte hij in 2018 de halve finales van de play-offs. Na zijn terugkeer in de zomer van 2022 miste hij aan het einde van dat seizoen net de play-offs.

Meer uit Voetbal

Bondscoach Koeman haalt aanvaller Zirkzee bij Nederlands elftal

WOLFSBURG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft aanvaller Joshua Zirkzee toegevoegd aan het Nederlands elftal. Voetbalbond KNVB maakte woensdagavond bekend dat de aanvaller van Bologna zich donderdag meldt in Wolfsburg, waar het Nederlands elftal zich voorbereidt op het EK. Koeman had 25 spelers tot zijn beschikking en kon nog een 26e speler oproepen.

2 uur geleden
Messi noemt Inter Miami zijn laatste club

MIAMI (ANP/AFP) - Vedette Lionel Messi denkt dat hij zijn carrière gaat afsluiten bij Inter Miami. Maar de Argentijnse superster is voorlopig nog niet van plan om te gaan stoppen, zei hij in een interview met de Amerikaanse sportzender ESPN.

3 uur geleden
België werkt eerste training in Duitsland af zonder Witsel

FREIBERG AM NECKAR (ANP/BELGA) - Het nationale voetbalelftal van België heeft zijn eerste training in Duitsland afgewerkt zonder Axel Witsel. De 35-jarige verdediger liep zaterdag een blessure op tijdens het gewonnen oefenduel met Luxemburg (3-0).

3 uur geleden
Portugese succescoach Santos nieuwe bondscoach Azerbeidzjan

BAKOE (ANP/BELGA) - De Portugese succescoach Fernando Santos is de nieuwe bondscoach van Azerbeidzjan. Dat meldde de Azerbeidzjaanse voetbalbond. Het land hoopt zich met Santos te plaatsen voor het EK voetbal van 2028.

4 uur geleden
Voetbalclub Monza legt oud-international Nesta vast als trainer

MONZA (ANP) - Voetbalclub Monza heeft voormalig Italiaans international Alessandro Nesta aangesteld als nieuwe trainer. De 48-jarige coach tekende bij de nummer 12 van Italië een contract voor een seizoen, met een automatische verlenging van een jaar als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

4 uur geleden
UEFA gaat beslissing VAR op grote schermen uitleggen tijdens EK

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Voetbalfans krijgen bij het EK in Duitsland meer uitleg over de beslissingen van de videoscheidsrechter. Roberto Rosetti, de baas van de scheidsrechterscommissie van de UEFA, zei dat op schermen in de stadions in Duitsland "technische uitleg" zal worden gegeven over de beslissingen van de VAR, om zo het begrip van de supporters te verbeteren.

4 uur geleden
Brobbey blijft soms last houden van stijve spieren in bovenbeen

WOLFSBURG (ANP) - Brian Brobbey blijft last houden van verstijfde spieren in een bovenbeen. De spits van Ajax verliet woensdag eerder de training van het Nederlands elftal na een botsing met Matthijs de Ligt. Volgens De Telegraaf heeft de KNVB uit voorzorg een MRI-scan laten maken en was daarop niets ernstigs te zien.

5 uur geleden