Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste warmterecord van dit jaar: warmste 21 februari ooit

Eerste warmterecord van dit jaar: warmste 21 februari ooit

HILVERSUM (ANP) - Het eerste warmterecord van 2021 is binnen. Rond 12.45 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 14,9 graden en daarmee is het officieel de warmste 21 februari ooit gemeten, meldt Weer.nl. Het oude record stond op 14,8 graden, in 1949.

In het zuiden van het land is het overigens nog zachter. Het warmst is het in Twente, daar geeft de thermometer al 17 graden aan. In de loop van de middag kan het in het zuidoosten nog zachter worden. Weer.nl stelt dat het nieuwe record "goed past in de trend van het opwarmende klimaat". Zo werden er bijvoorbeeld vorig jaar - gekeken naar de temperatuur - maar twee kouderecords gehaald tegenover 24 warmterecords. Die trend is deze hele eeuw al te zien. Er worden meer warmterecords verbroken dan kouderecords. Er worden er dit jaar nog veel verwacht.

Zondag wordt het op veel plaatsen in Nederland 17 of 18 graden. Alleen in het noorden, vooral in het Waddengebied, zullen de temperaturen lager liggen. Het koelt daar af vanwege het koude water van de Waddenzee, maar ook door de wind.

Het warme weer houdt zeker tot en met donderdag aan. In Noord-Brabant en Limburg zou het kwik komende week op ruim 19 graden uit kunnen komen. Mocht het vandaag of komende dagen ergens 20,0 graden worden, dan spreken we van een recordvroege lokale warme dag. Tot nu toe viel de vroegste lokale warme dag op 24 februari 1990. Het werd toen 20,4 graden in het Limburgse Oost-Maarland en 20,0 graden in Epen.

Meer uit Binnenland

Kamerleden: computerstoring laat zien dat weerbaarheid beter moet

DEN HAAG (ANP) - De computerstoring vrijdag in Nederland en andere landen legt een kwetsbaarheid bloot waar de overheid meer tegen moet doen, vinden verschillende Kamerleden. "We moeten toe naar een samenleving waarin de ziekenhuizen spoedeisende hulp kunnen aanbieden, bussen kunnen blijven rijden en vliegtuigen blijven vliegen op het moment dat de systemen uitvallen", vindt Jesse Six Dijkstra (NSC). Kamerleden van VVD en GroenLinks-PvdA pleiten ook voor maatregelen om de weerbaarheid te vergroten.

54 seconden geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag op 17 februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 minuten geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

4 minuten geleden
Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

17 minuten geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

34 minuten geleden
Vertraging op Eindhoven Airport loopt op door storing

EINDHOVEN (ANP) - De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

35 minuten geleden
UWV start systemen stapsgewijs op, inloggen nog niet mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV, dat vrijdag werd getroffen door de wereldwijde ICT-storing, worden stap voor stap weer opgestart. De website van de uitkeringsinstantie werkt op sommige plekken weer, maar is nog steeds "moeilijk bereikbaar", laat een woordvoerder weten. Ook kunnen cliënten nog altijd niet inloggen, waardoor ze niet bij hun eigen gegevens kunnen of wijzigingen kunnen doorgeven.

37 minuten geleden