Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste warmterecord van dit jaar: warmste 21 februari ooit

Eerste warmterecord van dit jaar: warmste 21 februari ooit

HILVERSUM (ANP) - Het eerste warmterecord van 2021 is binnen. Rond 12.45 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 14,9 graden en daarmee is het officieel de warmste 21 februari ooit gemeten, meldt Weer.nl. Het oude record stond op 14,8 graden, in 1949.

In het zuiden van het land is het overigens nog zachter. Het warmst is het in Twente, daar geeft de thermometer al 17 graden aan. In de loop van de middag kan het in het zuidoosten nog zachter worden. Weer.nl stelt dat het nieuwe record "goed past in de trend van het opwarmende klimaat". Zo werden er bijvoorbeeld vorig jaar - gekeken naar de temperatuur - maar twee kouderecords gehaald tegenover 24 warmterecords. Die trend is deze hele eeuw al te zien. Er worden meer warmterecords verbroken dan kouderecords. Er worden er dit jaar nog veel verwacht.

Zondag wordt het op veel plaatsen in Nederland 17 of 18 graden. Alleen in het noorden, vooral in het Waddengebied, zullen de temperaturen lager liggen. Het koelt daar af vanwege het koude water van de Waddenzee, maar ook door de wind.

Het warme weer houdt zeker tot en met donderdag aan. In Noord-Brabant en Limburg zou het kwik komende week op ruim 19 graden uit kunnen komen. Mocht het vandaag of komende dagen ergens 20,0 graden worden, dan spreken we van een recordvroege lokale warme dag. Tot nu toe viel de vroegste lokale warme dag op 24 februari 1990. Het werd toen 20,4 graden in het Limburgse Oost-Maarland en 20,0 graden in Epen.

Meer uit Binnenland

Nederland stuurt boten, pompen en reddingsvesten naar Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Nederland stuurt twintig boten, vijftien waterpompen, ruim 180 reddingsvesten en ruim vijftig waadpakken naar het gebied in Oekraïne dat door de verwoesting van de Kachovka-dam is overstroomd. De hulpgoederen zijn beschikbaar gesteld door de waterschappen. Daarnaast stuurt de Nationale Reddingsbrigade ten minste twaalf reddingsboten.

24 minuten geleden
Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

1 uur geleden
Ook BBB wil nu al koopkrachtplan horen van kabinet

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging sluit zich aan bij de oproep van de PvdA en GroenLinks aan het kabinet om al in de voorjaarsnota, die nu in de Tweede Kamer wordt behandeld, stappen te zetten om de koopkracht van kwetsbare huishoudens blijvend te verbeteren. Minister Sigrid Kaag (Financiën) en de coalitiepartijen willen het daar pas richting Prinsjesdag over gaan hebben.

2 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

2 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

3 uur geleden
Kamer niet te spreken over treinstoring en onderbreking Eurostar

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is kritisch op de aanpak van de treinstoring in Amsterdam afgelopen zondag. Ook zijn de Kamerleden niet te spreken over de maandenlange onderbreking van de treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, de Eurostar. Dat lieten zij donderdag aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) weten tijdens een debat over het spoor. De staatssecretaris vindt beide incidenten "geen goede reclame voor het spoor".

3 uur geleden