Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste verkiezingsdebat tussen Trump en Biden begonnen

Eerste verkiezingsdebat tussen Trump en Biden begonnen

CLEVELAND (ANP) - Het eerste verkiezingsdebat in de Verenigde Staten tussen president Donald Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden is begonnen. Het eerste debat zet meestal de toon voor de rest van de campagne en kan van grote invloed zijn op de keuze van zwevende kiezers op 3 november.

Het debat, dat onder leiding van Fox News-presentator Chris Wallace plaatsvindt in de stad Cleveland, bestaat uit zes delen van elk een kwartier. Aan bod komen onder meer de prestaties van Trump en Biden in het verleden, de strijd tussen Republikeinen en Democraten om de vacante zetel in het Hooggerechtshof, de coronapandemie, de Black Lives Matter-protesten en de rellen in de grote Amerikaanse steden, de integriteit van de verkiezingen en de economie.

De verwachting is dat Biden dinsdag de aanval opent het economische beleid van president Trump en zijn aanpak van de coronapandemie, terwijl Trump vooral een persoonlijke aanval voorbereid. Campagnemedewerkers van Trump hebben tegen The Washington Post gezegd dat de president zich nauwelijks heeft ingelezen voor het debat. "Hij zegt dat hij door er dagelijks mee bezig te zijn, genoeg kennis in huis heeft", aldus een medewerker die anoniem wil blijven. Medewerkers van Bidens campagne zeggen dat hij zich wel goed heeft ingelezen.

Meer uit Buitenland

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

1 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

3 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

3 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

4 uur geleden
President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

5 uur geleden
Verdachte neerschieten Slowaakse premier blijft vastzitten

PEZINOK (ANP/AFP) - De verdachte van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico blijft vastzitten. Dat besloot de Slowaakse rechtbank, waar de man zaterdag is voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

6 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in Charkiv

CHARKIV (ANP/AFP) - Rusland heeft een nieuw militair succes geclaimd in de Oekraïense regio Charkiv, waar het een offensief uitvoert. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het dorp Starytsja is "bevrijd" en dat verder wordt opgerukt.

9 uur geleden