Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste vaccins komen binnenkort aan in Canada

Eerste vaccins komen binnenkort aan in Canada

OTTAWA (ANP) - De eerste 30.000 doses van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech zullen de komende dagen in Canada aankomen en moeten maandag gereed zijn om te worden toegediend, melden hoge functionarissen aan verslaggevers.

"Aan alle Canadezen: Als je opgelucht en hoopvol bent, ben je niet de enige. Dit is het goede nieuws dat we allemaal nodig hadden", zei premier Justin Trudeau. "Maar vergeet niet dat dit slechts de eerste stap is in wat een enorm project zal worden gedurende een lange winter."

De vrachten zullen worden verzonden naar veertien speciale distributielocaties in wat qua oppervlakte het op een na grootste land ter wereld is. Het leger is opgeroepen om te helpen. Generaal-majoor Dany Fortin, die verantwoordelijk is voor de logistiek, zei dat de eerste doses maandag op de locaties zouden moeten aankomen.

Canada werd woensdag het derde land ter wereld, na Groot-Brittannië en Bahrein, dat het vaccin heeft goedgekeurd.

Canada heeft tot dusver 435.330 coronagevallen geregistreerd, bijna 13.000 inwoners zijn aan de gevolgen van het longvirus gestorven. De meeste grote provincies hebben opnieuw een aantal beperkingen opgelegd aan bedrijven en bijeenkomsten om een ​​tweede golf te beteugelen.

Meer uit Buitenland

Bronnen: gedeeltelijke overeenstemming over bestand Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - De partijen die onderhandelen over een bestand in de Gazastrook zijn het op belangrijke punten eens geworden, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen tegen persbureau Reuters. De gesprekken worden zondag hervat in Caïro.

10 minuten geleden
Berlijn bezorgd over mogelijk afgeluisterd gesprek hoge militairen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse parlementariërs zijn bezorgd over berichten dat een vertrouwelijk overleg van hoge officieren van de 'Bundeswehr' is afgeluisterd door Russen. Russische media berichten over de communicatie waarbij zou zijn gesproken over de mogelijkheid van een aanval op de Krimbrug over de Straat van Kertsj en waar ook werd opgemerkt dat "de Britten er mensen op de grond hebben".

39 minuten geleden
Frankrijk houdt Israël verantwoordelijk voor blokkade hulp Gaza

PARIS (ANP/AFP) - Israël is "overduidelijk" verantwoordelijk voor de blokkade van humanitaire hulp aan de Gazastrook en "de onrechtvaardige toestand" daar, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné. De bewindsman vaart uit tegen Israël in een vraaggesprek met de krant Le Monde.

2 uur geleden
Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

7 uur geleden
Biden hoopt op staakt-het-vuren in Gaza als ramadan begint

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tegen de tijd dat de vastenmaand ramadan begint. "We werken er echt hard aan. We zijn er nog niet", zei hij vrijdag tegen verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet. Afhankelijk van de islamitische maankalender begint de ramadan op 10 of 11 maart.

9 uur geleden
VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

15 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

16 uur geleden