Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste toeslagenouders melden zich bij steunteam uithuisplaatsing

Eerste toeslagenouders melden zich bij steunteam uithuisplaatsing

DEN HAAG (ANP) - Vijftien ouders hebben zich sinds maandag gemeld bij het landelijke ondersteuningsteam voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) maakte de komst van dat team vorige week bekend. Het Ondersteuningsteam (OT) is in het leven geroepen om ouders van wie door de overheid een kind uit huis is geplaatst, te helpen om hun zaak in kaart te brengen en vervolgstappen te bepalen.

Het team is onafhankelijk en is er voor ouders én kinderen. Met het gezin wordt bekeken wat de wensen zijn en wat er mogelijk is. Of de uithuisplaatsing uiteindelijk wordt beëindigd, beslist de kinderrechter.

Projectmanager Judith Peeters stelt dat ouders nog niet met concrete verzoeken bij de instantie aankloppen. "Eigenlijk melden ouders zich vooral omdat ze in contact willen komen. Ze worden gekoppeld aan een procesbegeleider en daarna wordt er een afspraak ingepland voor een gesprek." Volgens Peeters is het nog te vroeg om in de oplossingsmodus te zitten. "Soms heb je drie gesprekken nodig, het gaat vooral om het persoonlijk contact."

In het OT zitten achttien procesbegeleiders, verspreid over het hele land, die de gedupeerde ouders ondersteunen. Het team is ingehuurd door de overheid en is een aanvulling op de gemeentelijke steunpunten en jeugdbeschermingsketen. De procesbegeleiders zijn geen onderdeel van die keten en werken niet voor de overheid, gemeente of jeugdbescherming. In Almere en Rotterdam draaide onlangs een proef met een Ondersteuningsteam.

Meer uit Binnenland

Moeder Vlaardings pleegmeisje: zorgorganisaties aansprakelijk

DEN HAAG (ANP) - De William Schrikker Stichting en pleegzorgorganisatie Enver zijn aansprakelijk gesteld omdat ze de biologische moeder van het Vlaardingse pleegmeisje de kans hebben ontnomen als familie verder te leven. Dat is een schending van het recht op familieleven, bevestigt advocaat Frank Hamers berichtgeving van De Telegraaf.

3 uur geleden
Kapitein hulpschip Madleen maandag terug naar Nederland

TEL AVIV (ANP) - De Nederlander Mark van Rennes, de kapitein van een activistenschip dat naar de Gazastrook wilde varen, wordt maandag Israël uitgezet. Dat meldt de Arabisch-Israëlische mensenrechtenorganisatie Adalah. Van Rennes en twee andere vrijwilligers werden daar vastgehouden nadat ze waren opgepakt toen ze met het schip Madleen hulpgoederen wilden afleveren in Gaza.

8 uur geleden
BuZa: Nederlanders die weg willen uit Israël moeten over land

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die Israël willen verlaten vanwege de raketaanvallen, moeten dat over land doen via Egypte of Jordanië. Vanaf daar kan de reis richting Europa worden vervolgd met het vliegtuig. In Israël is het luchtruim gesloten, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

8 uur geleden
Kindertransporten vanuit Kamp Vught herdacht

VUGHT (ANP) - Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught zijn zondagmiddag de kindertransporten van juni 1943 herdacht. Onder anderen Esther en Selma Huffener, kleindochters van oud-gevangene Lotty Huffener die haar zusje verloor, hielden samen een toespraak.

10 uur geleden
Deelnemers Rode Lijn-protest terug bij Malieveld

DEN HAAG (ANP) - De eerste deelnemers aan het Rode Lijn-protest in Den Haag hebben het Malieveld weer bereikt, ziet een ANP-verslaggever. De groep demonstranten liep zondagmiddag vanaf het Malieveld, waar eerst nog een podiumprogramma was, naar het Vredespaleis en terug. Het Malieveld is het eindpunt van het protest.

11 uur geleden
Voormalig directeur Rijksmuseum Henk van Os overleden

AMSTERDAM (ANP) - Oud-directeur van het Rijksmuseum Henk van Os is zaterdagavond in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat laat zijn familie weten. Van Os is 87 jaar geworden.

11 uur geleden
Organisatie: 150.000 deelnemers Rode Lijn-protest Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Aan het Rode Lijn-protest tegen het geweld in Gaza zondag in Den Haag doen 150.000 mensen mee, meldt de organisatie. In hoeverre het aantal van 150.000 deelnemers klopt, is lastig na te gaan. De politie spreekt zich tegenwoordig doorgaans niet meer uit over aantallen deelnemers van demonstraties.

12 uur geleden