Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste resultaten verkiezingen Suriname druppelen binnen

Eerste resultaten verkiezingen Suriname druppelen binnen

PARAMARIBO (ANP) - In Suriname is het tellen van de stemmen van de parlementsverkiezingen van maandag nog steeds in volle gang. De eerste resultaten sijpelen inmiddels binnen. De uitslagen worden per stembureau bekendgemaakt. In Suriname zijn in totaal 639 stembureaus.

De telling is twee uur later dan normaal begonnen omdat de stembureaus twee uur langer open zijn gebleven. Dit was nodig omdat de coronamaatregelen voor meer vertraging bleken te zorgen dan van tevoren was ingeschat. Ook een aantal organisatorische problemen heeft bijgedragen aan de vertraging.

Overigens bleek later dat de boodschap van de verlenging van de openingstijden niet alle stembureaus had bereikt. Dat heeft het waarnemersinstituut in een persbericht aangegeven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Hongkong scherpt coronabeleid weer aan

HONGKONG (ANP) - De autoriteiten in Hongkong leggen inwoners met ingang van woensdag nieuwe beperkingen op om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Zo mogen mensen in het openbaar nog maar in groepen van vier personen bij elkaar komen. Ook wordt het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht gesteld, bericht de krant South China Morning Post.

23 minuten geleden
Santokhi gekozen tot president Suriname, Brunswijk vicepresident

PARAMARIBO (ANP) - Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk zijn met algemene stemmen gekozen tot respectievelijk president en vicepresident van Suriname. Dat gebeurde in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblée, het parlement van Suriname. Ze worden donderdag geïnstalleerd.

1 uur geleden
Aantal illegale migranten dat EU binnenkomt gedaald

BRUSSEL (ANP) - Het aantal vluchtelingen dat de eerste helft van 2020 illegaal naar de Europese Unie reisde, is met een vijfde gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt de Europese grensbewakingsorganisatie Frontex.

1 uur geleden
Russische oud-journalist Safronov aangeklaagd wegens hoogverraad

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische oud-journalist en voormalig media-adviseur van ruimtevaartorganisatie Roskosmos, Ivan Safronov, is aangeklaagd wegens hoogverraad. Dat meldt het Russische persbureau TASS, op basis van de advocaat van Safronov.

1 uur geleden
Minister bezorgd over feestende Duitsers op Mallorca

BERLIJN (ANP/AFP) - De Duitse minister van Volksgezondheid maakt zich zorgen over het gedrag van Duitse toeristen op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca die zich niets aantrekken van de coronamaatregelen. Ze gaan gewoon uit zonder mondkapje en zonder voldoende afstand te houden.

3 uur geleden
President Kosovo aangekomen in Den Haag voor verhoor

DEN HAAG (ANP/RTR) - De Kosovaarse president Hashim Thaçi is in Den Haag aangekomen voor zijn verhoor voor het Kosovotribunaal. Hij wordt ondervraagd over zijn rol in de onafhankelijkheidsstrijd in 1998 en 1999.

3 uur geleden
Politiemacht jaagt op bewapende 'Rambo' in Zwarte Woud

OPPENAU (ANP) - In het stadje Oppenau in het Zwarte Woud blijven scholen, kleuterscholen en het zwembad maandag dicht en jaagt politie in de omgeving met honderden agenten op een bewapende man in het woud. De 'Rambo' uit Oppenau heeft volgens de krant Bild Yves Rausch. Burgemeester Uwe Gaiser heeft de circa 4700 inwoners dringend verzocht niet de deur uit te gaan.

3 uur geleden