Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste patiënt naar Coronacentrum Urmond

Eerste patiënt naar Coronacentrum Urmond

URMOND (ANP) - Het Coronacentrum dat in het Van der Valkhotel in Urmond is ingericht, heeft woensdag zijn eerste coronapatiënt ontvangen, meldt een woordvoerder. Naar verwachting worden woensdag meerdere patiënten overgeplaatst vanuit het Zuyderland-ziekenhuis in de gemeente Sittard-Geleen.

De verwachting is dat er in de loop van de woensdagavond nog eens vier patiënten naar het centrum worden gebracht. Het Coronacentrum, een initiatief van de thuiszorg, huisartsen en de ziekenhuizen in Zuid-Limburg, is bedoeld voor coronapatiënten die nog niet naar huis kunnen maar al wel het ziekenhuis kunnen verlaten. Donderdag opent in het Coronacentrum ook een speciale huisartsenpost die de huisartsenpraktijken in de Westelijke en Oostelijke Mijnstreek gaat ontlasten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Kabinet wil app voor opsporing contacten van coronapatiënt

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil twee apps gaan gebruiken waarmee contacten kunnen worden opgespoord van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Naar deze technologie voor contactonderzoek, wordt nu onderzoek gedaan, zei zorgminister Hugo de Jonge dinsdag na het crisisberaad.

7 uur geleden
'WHO moet erkennen dat coronavirus van wilde dieren komt'

DEN HAAG (ANP) - World Animal Protection roept samen met nog 240 dierenorganisaties de Wereldgezondheidsorganisatie op om te erkennen dat het coronavirus verband houdt met de wereldwijde handel in wilde dieren. De Nederlandse organisaties Stichting SPOTS en Stichting AAP tekenden de brief ook.

7 uur geleden
Zorgorganisaties dringen aan op meer beschermingsmiddelen

UTRECHT (ANP) - Zorgmedewerkers in de ouderenzorg hebben sneller en meer beschermingsmiddelen nodig om zich te kunnen beschermen tegen het coronavirus. De zorg voor met corona besmette ouderen, zowel in verpleeghuizen als thuis, dreigt anders vast te lopen. Daarvoor waarschuwt ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties.

9 uur geleden
Prinses Margriet is trots op haar 'Rode Kruisers'

DEN HAAG (ANP) - Prinses Margriet is erg te spreken over de inzet van medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens de coronacrisis. De prinses, erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, heeft daarom vanuit huis een videoboodschap voor ze opgenomen.

10 uur geleden
Kleine toename op ic's: 15 patiënten meer

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw slechts licht gestegen. De afgelopen 24 uur is het totale aantal Nederlandse ic-patiënten met 15 gestegen naar 1424, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag bekend. Maandag kwamen er per saldo 24 ic-patiënten bij.

10 uur geleden
EU: 15 miljard voor strijd tegen virus in vooral Afrika

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie komt met een pakket van 15 miljard euro om wereldwijd het coronavirus te bestrijden. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, sprak in een videoboodschap over hulp aan partnerlanden in vooral Afrika. "Zij hebben onze hulp nodig om de verspreiding van het virus te vertragen."

11 uur geleden
'Zwarte Amerikanen relatief vaak slachtoffer van coronavirus'

NEW YORK (ANP) - Zwarte Amerikanen worden op sommige plaatsen in hun land bovengemiddeld vaak getroffen door het coronavirus. In de staat Louisiana is ongeveer 70 procent van de overleden patiënten Afro-Amerikaans, terwijl slechts een derde van de bevolking zwart is.

11 uur geleden