Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste openbare optreden prinses Catherine sinds kankerdiagnose

Eerste openbare optreden prinses Catherine sinds kankerdiagnose

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zaterdagochtend bij Buckingham Palace verschenen bij de plechtigheid Trooping the Colour. Volgens Britse media gaat het om haar eerste openbare optreden sinds bekend werd dat ze kanker heeft. Catherine zwaaide en lachte vanuit een koets naar het publiek dat was afgekomen op de jaarlijkse militaire parade ter ere van de verjaardag van de Britse koning.

Catherine zat samen met haar kinderen George, Charlotte en Louis in het rijtuig. Koning Charles en koningin Camilla zwaaiden ook vanuit hun koets naar het aanwezige publiek. De koning nam dit jaar niet te paard deel. Zijn zoon prins William, de echtgenoot van Catherine, deed dat wel. De koninklijke familie verscheen later ook op het paleisbalkon. Dat is traditioneel de afsluiting van Trooping the Colour. De koninklijke familie kijkt dan gezamenlijk naar overvliegende vliegtuigen van de Royal Air Force.

Het was aanvankelijk onduidelijk of Catherine, die nog wordt behandeld, er zaterdag bij zou zijn. Haar aanwezigheid werd vrijdagavond aangekondigd. De prinses van Wales liet toen ook in een brief weten dat ze vooruitgang boekt, maar dat ze "goede en slechte" dagen heeft. Bij de BBC was te zien dat Catherine op het balkon stond te praten met Charles. De band tussen de twee is volgens ingewijden de afgelopen maanden een stuk hechter geworden omdat ze allebei kanker hebben en in januari gelijktijdig in het ziekenhuis lagen.

Het is voor het eerst in lange tijd dat Catherine weer in het openbaar is verschenen. De prinses doet het ook de komende maanden nog rustiger aan, schreef ze in haar brief. "Ik leer geduldig te zijn, vooral als het om onzekerheid gaat. Ik neem elke dag zoals hij komt, luister naar mijn lichaam en sta mezelf toe de broodnodige tijd te nemen om te genezen."

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

21 uur geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

21 uur geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

22 uur geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

22 uur geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

23 uur geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

23 uur geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden