Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste omzetgroei voor techconcern Huawei sinds sancties VS

Eerste omzetgroei voor techconcern Huawei sinds sancties VS

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese techconcern Huawei heeft voor het eerst sinds eind 2020 de omzet in een kwartaal opgevoerd. Toen stelden de Verenigde Staten sancties in tegen het bedrijf, dat daardoor een grote afzetmarkt voor met name zijn mobiele telefoons zag verdwijnen. Ook de apparatuur voor mobiele netwerken van het bedrijf worden in de VS en steeds meer Europese landen geweerd.

De omzet in het tweede kwartaal van dit jaar steeg met 1 procent tot 170,6 miljard yuan, schat persbureau Bloomberg in op basis van de halfjaarcijfers van het bedrijf. Omgerekend is dat 24,6 miljard euro. De kwartaalwinst daalde met een derde, berekende Bloomberg op basis van de halfjaarcijfers en de eerdere kwartaalrapportage. Dat werd vooral veroorzaakt door hoge kosten die gepaard gingen met nieuwe initiatieven zoals elektrische auto's en zonne-energieparken.

Voorzitter Ken Hu geeft aan dat de verkopen van mobiele telefoons nog achterblijven. "Maar met onze tak voor ICT-infrastructuur bleven we gestaag groeien."

Meer uit Financieel

Comeback Hamburglar, Birdie en Grimace in Happy Meal McDonald's

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Fastfoodketen McDonald's gaat terug in de tijd met zijn Happy Meals. Het Amerikaanse bedrijf laat bekende figuurtjes die vroeger in de maaltijdboxen zaten, zoals Hamburglar, Birdie en Grimace, een comeback maken. De drie krijgen gezelschap van Cactus Buddy, een nieuw figuurtje dat gebaseerd is op samenwerkingspartner Cactus Plant Flee.

10 minuten geleden
Noorwegen voert beveiliging olie- en gasinstallaties op

OSLO (ANP/RTR) - Noorwegen voert de beveiliging van zijn olie- en gasinstallaties op na gaslekken in de Oostzee en meldingen van drone-activiteiten in de Noordzee. Dat zei de Noorse minister van energie dinsdag.

29 minuten geleden
Duitse kernreactoren langer open als Franse problemen aanhouden

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland houdt twee van zijn kerncentrales ook na dit jaar in bedrijf als de problemen met Franse kernreactoren aanhouden. Berlijn had eerder al aangegeven de kerncentrales, die eigenlijk dit jaar dicht zouden gaan, op stand-by te houden vanwege de mindere gasleveringen door Rusland. Maar omdat de situatie in Frankrijk "niet goed is" heeft minister van Economische Zaken Robert Habeck beloofd een aantal kerncentrales langer operationeel te houden.

34 minuten geleden
Ondernemers letten scherp op toename coronabesmettingen

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

1 uur geleden
Blinken: lekken geen groot effect op Europese energieweerbaarheid

WASHINGTON (ANP/RTR) - De gaslekken in de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2 zullen waarschijnlijk geen grote impact hebben op de energieweerbaarheid van Europa. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

1 uur geleden
Rapport: vuurwapengeweld kost economie VS 557 miljard per jaar

BOSTON (ANP/BLOOMBERG) - Vuurwapengeweld in de Verenigde Staten kost de Amerikaanse economie 557 miljard dollar per jaar. Het gaat vooral om zorgkosten voor mensen die gewond zijn geraakt en productieverlies voor het bedrijfsleven. Dat meldde de Harvard Medical School in een studie. Vuurwapengerelateerde verwondingen leiden jaarlijks tot tienduizenden doden en heel veel gewonden in het land.

1 uur geleden
FNV: medewerkers Bijenkorf gaan voor het eerst sinds 1971 staken

AMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van de Bijenkorf gaan staken. Op dinsdag verliep een ultimatum dat vakbond FNV had gesteld. Als de directie niet snel over de brug zou komen met een "fatsoenlijke loonsverhoging", zou het werk worden neergelegd. Dat gebeurt dus binnenkort, aldus FNV. De laatste keer dat er werd gestaakt bij de Bijenkorf was volgens de bond in 1971. Toen ging het om medewerkers van een distributiecentrum in Woerden. Daarvoor was de Februaristaking in 1941 de laatste keer dat het werk werd neergelegd, weet de bond.

2 uur geleden