Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste omgebouwde McDonald's Rusland openen de deuren

Eerste omgebouwde McDonald's Rusland openen de deuren

MOSKOU (ANP/DPA) - Russen kunnen in eigen land weer naar McDonald's, althans naar de vernieuwde McDonald's. Op zondag openen de eerste verbouwde filialen de deuren na de beslissing van Amerikaanse fastfoodketen zijn Russische activiteiten te verkopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland. In de omgeving Moskou gaan vijftien filialen weer open onder een nieuwe naam en met een nieuw logo. De restaurants zijn op dezelfde locaties, met hetzelfde personeel en vrijwel dezelfde producten op het menu.

McDonald's was meer dan dertig jaar actief in Rusland. In maart sloot de keten zijn filialen in een reactie op de Russische invasie in Oekraïne. De keten telde meer dan 62.000 werknemers in het land. Sommige restaurants op luchthavens en treinstations zullen voorlopig nog onder het Amerikaanse McDonald's-logo blijven opereren. Dat is het gevolg van een speciale franchiseovereenkomsten die niet gemakkelijk kan worden opgezegd.

De nieuwe eigenaar is Alexander Govor, die sinds 2015 als licentiehouder 25 McDonald's restaurants in Siberië exploiteerde. Govor kocht alle 825 andere McDonald's locaties in het hele land. Hij wil alle restaurants binnen twee maanden heropenen.

De comeback van McDonald's heeft de afgelopen dagen veel discussie losgemaakt op de Russische sociale media. De door de staat uitgegeven krant Rossiskaya Gazeta wijdde een hele pagina aan de 'Russische McDonald's'. De grote belangstelling voor het onderwerp komt deels door het feit dat McDonald's een historische betekenis heeft in het land. De opening van het eerste filiaal van de keten in de jaren negentig was een teken van verandering in het land. De rijen met klanten waren destijds honderden meters lang. De sluiting van de McDonald's-filialen staat ook symbool voor de sterke escalatie van de spanningen tussen het westen en Moskou.

Meer uit Buitenland

Céline Dion zingt Édith Piaf op de Eiffeltoren

PARIJS (ANP) - Céline Dion heeft vrijdagavond op de Eiffeltoren in Parijs het lied Hymne A L'Amour van Édith Piaf gezongen als afsluiter van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De 56-jarige Dion trad voor het eerst in vijf jaar weer op. De zangeres lijdt aan het stiff-personsyndroom, waarbij ze last heeft van pijnlijke spierspanningen en spasmes.

3 uur geleden
Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de Noord-Franse gemeente. Het betrof telecommunicatiekabels, veiligheidskabels van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF en glasvezelkabels.

5 uur geleden
Lady Gaga start openingsceremonie Olympische Spelen

PARIJS (ANP) - Lady Gaga verscheen aan het begin van de openingsceremonie van de Olympische Spelen al gelijk op het podium in Parijs. De Amerikaanse zangeres zong langs de Seine het lied Mon truc en plumes van Zizi Jeanmaire.

7 uur geleden
Trump zegt tijdens bezoek Netanyahu dat relatie nooit slecht was

PALM BEACH (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump in zijn resort in Florida bezocht. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu nooit bekoeld is geweest. De Israëlische leider ging een dag eerder al langs bij president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris.

8 uur geleden
Franse spoorvervoerder schroeft beveiliging rond het spoor op

PARIJS (ANP/RTR) - Het Franse spoorbedrijf SNCF schroeft de beveiliging rond de spoorlijnen in het land op, nadat vrijdag op een aantal plekken het spoor was gesaboteerd. In samenspraak met de politie wordt zowel op de grond als in de lucht meer gesurveilleerd, aldus SNCF. Dat gebeurt door de inzet van extra mankracht en technische middelen.

9 uur geleden
Code geel voor regen tijdens openingsceremonie Spelen

PARIJS (ANP) - Het Franse nationale weerinstituut Météo-France heeft code geel uitgegeven voor regen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs vrijdagavond. De opening begint rond 19.30 uur en verloopt naar verwachting nat. Net als in Nederland kent Frankrijk de weerwaarschuwingen geel, oranje en rood.

10 uur geleden
Museum maakt nieuw wassen beeld Sinead O'Connor na kritiek

DUBLIN (ANP) - Het National Wax Museum in Dublin vervangt het wassen beeld van Sinéad O'Connor, die vrijdag precies een jaar geleden op 56-jarige leeftijd overleed. Het museum heeft tot de stap besloten na kritiek op het huidige beeld, dat volgens veel fans totaal niet lijkt op de zangeres.

11 uur geleden