Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste lokale zomerse dag dit jaar en tevens warmste 8 april

Eerste lokale zomerse dag dit jaar en tevens warmste 8 april

De BILT (ANP) - In Arcen in Limburg is de temperatuur woensdagmiddag gestegen naar 25,1 graden. Daarmee is dit de eerste lokale zomerse dag van dit jaar geworden. Daarnaast is ook het officiƫle datum-warmterecord verbroken, meldt Weeronline.

In de loop van de middag steeg de temperatuur in De Bilt naar 23,8 graden. Daarmee is het officieel de warmste 8 april ooit gemeten. Het vorige datum-warmterecord voor 8 april stond op 23,4 graden en stamt uit 2018. De temperatuur kan nog verder oplopen.

Voor een zomerse dag moet het ergens in Nederland 25 graden of warmer worden, wat dus in Arcen gebeurde. Op een officiƫle zomerse dag op het hoofdstation in De Bilt is het nog wachten. Gemiddeld dient de eerste lokale zomerse dag zich op 9 mei aan. Slechts drie keer eerder zijn zo vroeg in het jaar zomerse temperaturen van 25 graden of meer gemeten.

Donderdag en vrijdag wordt het iets minder warm, is de verwachting. Na een opleving zaterdag zakt vanaf Pasen de temperatuur weer. Eerste paasdag kan het bij buien landinwaarts onweren.

Meer uit Binnenland

Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

AMSTERDAM (ANP) - De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

5 minuten geleden
Lift gezocht en plek op de achterbank aangeboden

DEN HAAG (ANP) - Op sociale media proberen mensen van alles om, ondanks de treinstoring rond Amsterdam, toch naar het werk of huis te komen. Onder meer via de hashtag #treinpoolen bieden mensen een plek in de auto aan, of vragen ze een ritje.

29 minuten geleden
Veel gestrande reizigers op Amsterdam CS

AMSTERDAM (ANP) - Op Amsterdam CS staan maandagochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden.

36 minuten geleden
Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

40 minuten geleden
NS: impact storing heel groot op mensen in en rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De impact van de treinstoring op mensen in en rond Amsterdam is heel groot, zegt een woordvoerder van de NS. Ook voor de rest van het land heeft de storing gevolgen.

41 minuten geleden
Schiphol: laat je brengen of neem de taxi of de bus

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol raadt reizigers aan om met alternatief vervoer naar de luchthaven te komen vanwege de treinstoring rond Amsterdam. "Laat je brengen of neem de taxi of de bus", zegt een woordvoerder van Schiphol maandagochtend. Het vliegveld heeft personeel ook gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken.

44 minuten geleden
Gestrande reizigers in Jaarbeurs langzaam aan weer op pad

UTRECHT (ANP) - In de Jaarbeurs in Utrecht hebben ongeveer 180 mensen de nacht doorgebracht. Maandagochtend druppelen ze langzaam weer naar buiten, meldt een woordvoerster van de gemeente Utrecht. Om 07.30 uur waren er nog zo'n vijftien mensen die hun spulletjes bij elkaar pakten.

1 uur geleden