Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

Pinoké eindigde in de reguliere competitie als vierde en plaatste zich ternauwernood voor de play-offs. Bloemendaal was op het eigen sportpark 't Kopje liefst zestien duels ongeslagen. Het team van coach Rick Mathijssen won de landstitel de laatste drie keer en in totaal zelfs 22 maal.

Marlon Landbrug zette Pinoké in de laatste seconden voor de rust op voorsprong. Een strafcorner leek in eerste instantie te mislukken, maar in tweede instantie wist Landbrug de bal na een voorzet van Joppe Stappenbelt in het doel te tikken.

Benutte strafcorner

Bloemendaal drong in het derde kwart aan en kwam via Casper van der Veen op gelijke hoogte. Die treffer werd afgekeurd omdat bij de actie daarvoor de bal tegen het lichaam van Roel Bovendeert kwam.

In het vierde kwart liep Pinoké via een benutte strafcorner van Alexander Hendrickx verder weg. De Belg was zaterdag tijdens de eerste ontmoeting ook trefzeker. Bloemendaal moest risico nemen. Landbrug zette Pinoké vanuit een snelle counter op 3-0. Morris de Vilder bepaalde vervolgens de eindstand.

"We winnen van de gedoodverfde kampioen die de vierde titel op rij wilde behalen. Daar hebben we een stokje voor gestoken. Ik ben ontzettend trots", aldus Mahieu tegen de NOS. "Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd. Als je een lange relatie hebt met je spelers, ga je misschien wel eens aan elkaar twijfelen. De jongens zijn elkaar gaan aanspreken en meer van elkaar gaan eisen. Dit doet zoveel met iedereen, het is waanzinnig."

Meer uit Sport

Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

36 minuten geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

1 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

1 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

6 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

11 uur geleden
Vos boekt in Dwars door Vlaanderen tweede zege van dit voorjaar

WAREGEM (ANP) - Marianne Vos heeft in Dwars door Vlaanderen haar tweede grote zege van dit voorjaar geboekt. De 36-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike klopte in Waregem in de sprint van de ingekorte koers Shirin van Anrooij. Vos en Van Anrooij waren op 12 kilometer van het einde weggereden uit de groep met favorieten.

13 uur geleden