Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste klanten geknipt in 'bijpunttheater' De Kleine Komedie

Eerste klanten geknipt in 'bijpunttheater' De Kleine Komedie

AMSTERDAM (ANP) - De eerste reeks 'knipbeurten' in De Kleine Komedie in Amsterdam heeft zich zonder ingrijpen van de gemeente Amsterdam voltrokken. Onder anderen Freek de Jonge en Henry van Loon speelden tijdens cultuurprotest Kapsalon Theater ieder een korte set van ongeveer een kwartiertje terwijl er op het toneel daadwerkelijk druk geknipt werd.

"Er wordt niet gewassen of geföhnd, het is meer een soort bijpunttheater", zei Diederik Ebbinge, de drijvende kracht achter de landelijke protestdag, voor aanvang tegen het publiek. Vervolgens koos hij drie mensen uit die als eersten mochten plaatsnemen op de kappersstoelen op het toneel.

Freek de Jonge beet het spits af. Hij besprak de gebeurtenissen rond The Voice. Jochem Myjer verscheen als laatste op het toneel. Hij verving Sanne Wallis de Vries die vanwege een coronabesmetting thuis in quarantaine is en niet aanwezig kon zijn. Myjer en zijn collega-cabaretier Bert Visscher fungeerden ook als 'beveiligers'. Zij controleerden bij de deur QR-codes en tickets. Actrice Lies Visschedijk was actief als kappersassistent. Ze veegde het haar bijeen en begeleidde de klanten.

In De Kleine Komedie zijn verschillende knipronden. Elk uur begint een nieuwe ronde waarbij maximaal vijftig mensen naar binnen mogen. De laatste ronde is om 16.00 uur.

Meer uit Binnenland

Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

19 minuten geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

1 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

1 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

2 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

4 uur geleden
Werkstraf geëist tegen Pegida-voorman voor groepsbelediging

DEN HAAG (ANP) - Tegen Edwin Wagensveld, de voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida, is woensdag in hoger beroep een taakstraf van veertig uur geëist voor onder meer groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd. Volgens de advocaat-generaal leverden de uitlatingen van Wagensveld "geen bijdrage aan het maatschappelijk debat" en hij noemde ze "onnodig grievend".

4 uur geleden
Vijf jongens aangehouden voor mishandeling minderjarige Hoogvliet

HOOGVLIET (ANP) - Vijf minderjarige jongens zijn woensdag aangehouden omdat zij mogelijk een rol hebben gespeeld bij een zware mishandeling van een 13-jarige jongen in Hoogvliet, meldt de politie. Het slachtoffer werd vrijdagavond door vijf jongens achtervolgd op de Ruitwagen en vervolgens geschopt en geslagen met een gebroken oogkas tot gevolg.

4 uur geleden