Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste kermissen sinds corona weer van start

Eerste kermissen sinds corona weer van start

DEN HAAG (ANP) - In Moergestel, Maashees, Beugen en Zevenaar is het dit weekend feest: de kermissen gaan weer van start. Sinds 1 juli mag dat na de versoepeling van de coronamaatregelen weer.

Dicky van Griensven is kermisexploitant in Moergestel. Hij is blij, maar heeft een dubbel gevoel. "Ik heb er veel zin in, vooral omdat het weer de eerste is. Maar het is voorlopig ook de enige. We hadden er dit jaar 29 op de planning staan", vertelt hij. Veel kermissen gaan dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. "Ik hoop dat er nog twee bij komen, maar veel meer dan dat zal het waarschijnlijk niet worden."

Ook in Maashees en Beugen, allebei onderdeel van de gemeente Boxmeer, barst het feest dit weekend los. Wethouder Willy Hendriks heeft zich daar samen met kermiscoördinator Antoine Eijkens hard voor ingezet. "Het is niet alleen een leuk evenement, maar ook een plek waar iedereen elkaar weer ziet. Dat is belangrijk, na zo'n lange tijd van binnen zitten", vindt Hendriks.

Natuurlijk wordt er op de kermissen rekening gehouden met de corona-richtlijnen. Zo zijn er markeringen op de grond, staan de attracties iets verder uit elkaar en in Moergestel krijgen jongeren onder de achttien een polsbandje. Die hoeven immers geen afstand van elkaar te houden. Volgens Hendriks moet het, ondanks de belangrijke maatregelen, ook gezellig blijven. "We hopen dat bezoekers hun verantwoordelijkheid nemen, maar we gaan er natuurlijk niet met een meetlintje naast staan."

Meer uit Binnenland

Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

46 minuten geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

3 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

3 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

7 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

9 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

10 uur geleden
Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

10 uur geleden