Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste goederentrein op weg van Wuhan richting Europa

Eerste goederentrein op weg van Wuhan richting Europa

WUHAN (ANP/BLOOMBERG) - Het treinverkeer tussen de Chinese provincie Hubei en Europa is hervat. Zaterdagochtend vertrok de eerste goederentrein vanuit Wuhan sinds de uitbraak van het coronavirus in de Chinese miljoenstad. Wuhan gold voorheen als epicentrum van de uitbraak van het dodelijke longvirus, nu is het zwaartepunt van de epidemie verschoven naar Europa en de Verenigde Staten.

Aan boord van de trein met bestemming het Duitse Duisburg zijn onder meer medische spullen, auto-onderdelen, elektronica en glasvezelkabels. Het transport komt naar verwachting over een dag of vijftien aan. De spullen worden daarna doorgezonden naar diverse Duitse steden, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen.

Afgelopen jaar reden er 408 goederentreinen tussen Wuhan en Europa, 195 vertrokken uit de Chinese miljoenenstad, 213 keer kwam de trein uit Europa.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

kees1965 2 maanden geleden
Mooi zo. Hier word de piek pas eind mei verwacht. De GGD Zeeland heeft dat ook bevestigd. Goed dat er dan al weer vanuit China een trein onderweg is en dat het daar weer de goede kant op gaat.
primetime 2 maanden geleden
Een mooi vooruitzicht dat er toch weer goederen worden verstuurd en sommige bedrijven over een aantal weken weer goederen krijgen aangeleverd. Dat is toch weer positief!

Meer uit Buitenland

Spanje heropent grenzen met Frankrijk en Portugal op 22 juni

MADRID (ANP) - Spanje heropent zijn grenzen met Frankrijk en Portugal op 22 juni. Vanaf die dag kunnen onder anderen toeristen weer zonder problemen het land binnenkomen, zei minister van Industrie, Handel en Toerisme María Reyes Maroto donderdag. De quarantainemaatregel van twee weken die momenteel geldt voor mensen die het land binnenkomen, is tegen die tijd afgeschaft.

4 minuten geleden
Franse regering schrapt parade op 14 juli wegens corona

PARIJS (ANP) - De grote militaire parade die jaarlijks op de Franse nationale feestdag 14 juli in Parijs wordt gehouden, gaat dit jaar niet door. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan verspreiding van het virus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op het Place de la Concorde.

1 uur geleden
Regeringsleger Libië zegt controle over Tripoli terug te hebben

TRIPOLI (ANP/RTR) - Het leger van de internationaal erkende regering in Libië zegt dat het de controle over de hoofdstad Tripoli weer in handen heeft. Dat zou betekenen dat het beleg door het Libische Nationale Leger (LNA) van krijgsheer Khalifa Haftar voorlopig is mislukt.

3 uur geleden
Al meer dan 440.000 coronabesmettingen in Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - In Rusland zijn in 24 uur ruim 8800 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het totaal komt daarmee op 441.108 besmettingen. Het land van 145 miljoen inwoners heeft 5384 sterfgevallen geteld die het gevolg zijn van het virus. Dat is relatief weinig.

3 uur geleden
Parlement Hongkong neemt omstreden wet aan

HONGKONG (ANP/RTR) - Het parlement van Hongkong heeft een omstreden wet aangenomen waardoor het verboden wordt om disrespect te tonen voor het volkslied van China. Het debat over de wetgeving ging gepaard met veel rumoer.

4 uur geleden
Politie VS schiet knielende man dood

VALLEJO (ANP) - Een 22-jarige ongewapende man is in de Amerikaanse staat Californië doodgeschoten terwijl hij geknield op de grond zat. Het incident gebeurde in de stad Vallejo, terwijl momenteel in de hele VS wordt gedemonstreerd tegen politiegeweld en racisme

5 uur geleden
Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP/RTR) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

8 uur geleden