Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste goederentrein op weg van Wuhan richting Europa

Eerste goederentrein op weg van Wuhan richting Europa

WUHAN (ANP/BLOOMBERG) - Het treinverkeer tussen de Chinese provincie Hubei en Europa is hervat. Zaterdagochtend vertrok de eerste goederentrein vanuit Wuhan sinds de uitbraak van het coronavirus in de Chinese miljoenstad. Wuhan gold voorheen als epicentrum van de uitbraak van het dodelijke longvirus, nu is het zwaartepunt van de epidemie verschoven naar Europa en de Verenigde Staten.

Aan boord van de trein met bestemming het Duitse Duisburg zijn onder meer medische spullen, auto-onderdelen, elektronica en glasvezelkabels. Het transport komt naar verwachting over een dag of vijftien aan. De spullen worden daarna doorgezonden naar diverse Duitse steden, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen.

Afgelopen jaar reden er 408 goederentreinen tussen Wuhan en Europa, 195 vertrokken uit de Chinese miljoenenstad, 213 keer kwam de trein uit Europa.

Meer uit Buitenland

Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historisch beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een grote brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

56 minuten geleden
President Iran: zware reactie als onze belangen worden geschaad

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft gewaarschuwd dat zelfs "kleinste actie" om Iraanse belangen te ondermijnen beantwoord zal worden met een "zwaar, grootschalig en pijnlijk optreden" tegen de dader. Hij verklaarde dat volgens Iraanse media in een gesprek met emir Tamim bin Hamad al-Thani van Qatar.

1 uur geleden
Australisch weerbureau meldt einde El Niño

CANBERRA (ANP/RTR) - Het nationale weerbureau van Australië meldt dat El Niño is afgelopen. Dit terugkerende weerfenomeen, dat in de zomer van 2023 begon, zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur in de Stille Oceaan rond de evenaar.

1 uur geleden
Vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Duikers hebben een vierde lichaam gevonden na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore. Na het incident van 26 maart zijn nog twee mensen vermist. De autoriteiten denken dat ook zij om het leven zijn gekomen.

1 uur geleden
Duitse bondskanselier bespreekt Oekraïne met Xi Jinping

BEIJING (ANP/AFP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft de hoop uitgesproken dat zijn land en China kunnen bijdragen aan het bereiken van een "rechtvaardige vrede" in Oekraïne. Hij gaf tijdens een ontmoeting met president Xi Jinping aan daar verder over te willen praten.

1 uur geleden
Huis VS stemt deze week over hulp aan Oekraïne, Israël en Taiwan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt deze week over afzonderlijke hulpwetten voor Oekraïne, Israël en Taiwan. Dat zei de de Republikeinse voorzitter van het orgaan, Mike Johnson, maandag tegen verslaggevers.

4 uur geleden
Wereldwijde koraalrifverblekingen door opwarmend oceaanwater

WASHINGTON (ANP/AFP) - De wereld ervaart momenteel de tweede grote koraalverbleking in tien jaar, meldt de Amerikaanse organisatie National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Daardoor lopen rifsystemen van Australië tot Florida het risico af te sterven na maanden van recordbrekende oceaanhitte.

6 uur geleden