Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste gesprekken onderzoek The Voice achter de rug

Eerste gesprekken onderzoek The Voice achter de rug

AMSTERDAM (ANP) - Advocatenkantoor Van Doorne, dat het onafhankelijke onderzoek doet naar ongepast gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland, heeft de eerste gesprekken met betrokkenen achter de rug. Ook is er contact met het Openbaar Ministerie, laat producent ITV woensdag weten.

"Van Doorne heeft er ook een externe advocaat bij betrokken die gespecialiseerd is in beschuldigingen van seksuele intimidatie en een forensisch psycholoog om, waar nodig, te assisteren bij het onderzoek. Daarnaast heeft Van Doorne contact gehad met het Openbaar Ministerie en zal gesproken worden over afstemming rondom het onderzoek."

ITV doet daarnaast nogmaals een oproep aan slachtoffers en getuigen om zich te melden.

Het onafhankelijke onderzoek werd afgelopen weekeinde ingesteld nadat duidelijk werd dat het BNNVARA-programma BOOS aandacht zou besteden aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice. RTL maakte toen ook bekend dat het programma voorlopig is stopgezet.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Deel buschauffeurs staakt in Venlo en Eindhoven voor betere cao

VENLO (ANP) - Een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer legt zaterdag het werk neer in Eindhoven en Venlo. Het is de derde staking in een landelijke estafette voor een betere cao.

1 uur geleden
Dode en gewonde door verkeersongeval in Emmen

EMMEN (ANP) - Door een verkeersongeval vrijdagavond in Emmen (Drenthe) is een man om het leven gekomen. Een andere persoon raakte zwaargewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

3 uur geleden
Apenpokkenvirus voor het eerst in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is voor het eerst in Nederland vastgesteld bij een persoon. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat geeft geen informatie over leeftijd, geslacht en woonplaats van de persoon. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

6 uur geleden
Klacht over geit op de gang en knappend plastic zakje bij examens

UTRECHT (ANP) - Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn op de zevende eindexamendag 22.000 klachten binnengekomen. De meeste klachten gingen over het examen economie voor het vmbo-gl/tl, meldt het LAKS vrijdag.

8 uur geleden
Halsema doet aangifte van (doods)bedreigingen over Ajax-huldiging

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft aangifte gedaan van een groot aantal onlinebedreigingen die ze vorige week kreeg over de huldiging van Ajax. Het ging daarbij ook om doodsbedreigingen.

11 uur geleden
Hoge Raad: fiscus niet verplicht alle spaarders te vergoeden

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst kan niet door een rechter worden verplicht spaarders te vergoeden die niet op tijd bezwaar hebben gemaakt over de spaartaks. Dat heeft de Hoge Raad bepaald bij nieuwe uitspraken over de te hoge belasting op spaargeld. Het zal dus van het kabinet afhangen of er voor andere gedupeerde spaarders ook compensatie komt.

18 uur geleden
Festivalbranche: we gaan het redden ondanks personeelstekorten

AMSTERDAM (ANP) - Hoewel ook in de festivalbranche sprake is van een flink tekort aan personeel, verwachten verschillende betrokkenen uit de sector niet dat er daardoor evenementen afgelast zullen worden. Dat zeggen zij desgevraagd tegen het ANP.

18 uur geleden