Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste 'Feyenoord-vlucht' vanaf Rotterdam vertrokken

Eerste 'Feyenoord-vlucht' vanaf Rotterdam vertrokken

ROTTERDAM (ANP) - Vanaf de luchthaven Rotterdam The Hague Airport is dinsdagochtend de eerste van zeven chartervluchten vertrokken richting de Albanese hoofdstad Tirana. Woensdag speelt Feyenoord daar tegen AS Roma in de finale van de Conference League.

Dinsdag gaat het vooral om vluchten van het team zelf, maar ook sponsors, familieleden van de spelers en businessclassleden reizen alvast naar Albanië. Het gaat om circa 800 passagiers, inclusief de spelersgroep, aldus een woordvoerder van organisator Uniglobe Two Travel. Het toestel met de selectie en de staf zelf is rond 11.45 uur vertrokken vanaf Rotterdam richting Tirana.

Het echtpaar Jaap en Corrine Reedijk uit 's-Gravendeel is overtuigd van de winst: "Het wordt 3-1." Het stel heeft al meer dan dertig jaar een seizoenkaart en reist, als het even kan, hun club achterna, zoals dit seizoen naar Berlijn, Marseille en Praag. Er was een kans van een op drie om toegangskaarten voor het duel te bemachtigen. Hun kinderen werden uitgeloot: die moeten thuis op de bank de wedstrijd volgen.

Voor de winst

De broers Dennis en Jeroen Klop uit Spijkenisse hebben allebei 1650 euro betaald voor de trip. Maar dat geeft niet, "als we die beker maar hebben". En dat gaat lukken, zeggen de gebroeders. Feyenoord wint, zo stellen ze, altijd als eerste Nederlandse club een internationale beker en dat zou dus ditmaal moeten gebeuren met de eerste cup in de Conference League.

Woensdag, op de dag van de wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord vertrekken nog enkele vluchten richting Tirana, waaronder twee die zijn georganiseerd door de supportersvereniging FSV De Feijenoorder. Vanaf luchthaven Schiphol vertrekt zowel dinsdag als woensdag slechts een directe vlucht.

Veel van de naar schatting 8000 aanwezige supporters reizen overigens met indirecte vluchten via diverse luchthavens of met de auto.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Rotterdam, ook een 'knal' bij bedrijfspand

ROTTERDAM (ANP) - Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.45 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje uit, maar waren ook geen slachtoffers.

25 minuten geleden
Hof behandelt gezinsmoord Etten-Leur in hoger beroep

DEN BOSCH (ANP) - De 36-jarige Onur K. uit Etten-Leur staat dinsdag voor het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep terecht voor de moord op zijn moeder (65) en de doodslag op zijn vrouw (31) en zijn twee kinderen (2 en 6). De rechtbank in Breda legde hem in november 2021 dertig jaar cel op, na een eis tot levenslang. Het Openbaar Ministerie tekende hoger beroep aan tegen het vonnis.

1 uur geleden
Rutte moet zich in Kamer verantwoorden over rol in gasdossier

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer buigt zich opnieuw over het eindrapport van de parlementaire enquête over de aardgaswinning in Groningen, ditmaal met minister-president Mark Rutte erbij. Dat betekent ook dat de premier zich moet verantwoorden over zijn eigen rol in dit dossier. De enquêtecommissie oordeelde dat hij te weinig heeft betekend voor de gedupeerden van de aardbevingen die de gaswinning al jaren veroorzaakt.

1 uur geleden
Advies aan Hoge Raad over veroordeling in zaak Nicky Verstappen

DEN HAAG (ANP) - De advocaat-generaal komt dinsdag met het advies aan de Hoge Raad in de strafzaak tegen Jos B. De Limburger wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. B. is veroordeeld tot zestien jaar cel, maar ontkent iedere betrokkenheid. Hij ging in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof Den Bosch.

1 uur geleden
Snelrechtzitting met eerste zeven verdachten van stadionrellen AZ

ALKMAAR (ANP) - Voor de politierechter in de rechtbank in Alkmaar verschijnen dinsdag de eerste zeven verdachten van de recente supportersrellen in het AZ-stadion. De rechtbank houdt deze week twee themazittingen over het supportersgeweld dat op donderdag 18 mei uitbrak na een thuiswedstrijd van AZ tegen West Ham United.

1 uur geleden
Autoriteit Persoonsgegevens maakt aantal datalekken 2022 bekend

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens maakt dinsdag bekend hoe vaak gegevens van personen in 2022 zijn buitgemaakt bij digitale aanvallen. Vorig jaar constateerde de privacywaakhond een explosieve stijging van het aantal datalekken.

1 uur geleden
Van der Sloot gaat alsnog in beroep tegen uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot, de 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005, heeft maandag geweigerd het laissez passer te ondertekenen waarmee hij door Peru zou kunnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Van der Sloot is van plan in beroep te gaan tegen zijn uitlevering. Een hoorzitting over het beroep is waarschijnlijk dinsdag of donderdag. Dat vertelde zijn advocaat Maximo Altez maandag aan de Amerikaanse zender ABC News.

2 uur geleden