Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste fase restauratie Notre-Dame in Parijs is afgerond

Eerste fase restauratie Notre-Dame in Parijs is afgerond

PARIJS (ANP/BELGA) - De eerste fase van de restauratiewerkzaamheden aan de kathedraal van de Notre-Dame in Parijs is afgerond. Dat hebben de verantwoordelijke autoriteiten zaterdag gemeld. Volgens hen loopt de operatie netjes op schema.

In de eerste fase zijn onder meer de steigers ontmanteld, het grote orgel verwijderd en de steunberen verstevigd. Zo is alles veilig gemaakt voor als het echte restauratiewerk begint. Dat zal nog deze winter zijn. Begonnen wordt met een grondige schoonmaak van de vloeren en binnenmuren.

De Notre-Dame werd in 2019 getroffen door een grote brand. De beelden daarvan gingen de hele wereld over. President Emmanuel Macron heeft beloofd dat de kathedraal in vijf jaar tijd weer zal zijn opgeknapt. Degene die de restauratie leidt, generaal Jean-Louis Georgelin, gaat ervan uit dat de Notre-Dame in 2024 weer open zal zijn voor het publiek, al zal er dan nog wel worden gewerkt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

EU heeft nog geen zicht op hervatting atoomoverleg met Iran

LUXEMBURG (ANP) - Iran heeft toch nog niet toegezegd de onderhandelingen over het atoomakkoord te hervatten. Het is Iran geraden dat wel gauw te doen, zegt de Europese Unie, die bemiddelt om de geschonden overeenkomst te herstellen.

53 minuten geleden
Hoofdredacteur grootste krant Duitsland weg om #MeToo

BERLIJN (ANP/DPA) - De hoofdredacteur van de grootste Duitse krant Bild is met onmiddellijke ingang uit zijn functie gezet. De reden is dat de 41-jarige Julian Reichelt liefdesaffaires met medewerkers heeft gehad, waarbij er aanwijzingen zijn van machtsmisbruik, heeft mediaconcern Axel Springer bekendgemaakt.

1 uur geleden
Italiaanse anticorona-tsaar verdacht van verduistering miljoenen

ROME (ANP/AFP) - De Italiaanse topfunctionaris die de Italiaanse strijd tegen het coronavirus leidde, heeft mogelijk miljoenen euro's verduisterd bij de aankoop van Chinese mondkapjes. Tegen Domenico Arcuri, die in de media de anticorona-tsaar wordt genoemd, loopt ook een onderzoek voor ambtsmisbruik.

3 uur geleden
Duitse minister: coronanoodtoestand volgende maand ten einde

BERLIJN (ANP) - De noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, komt op 25 november ten einde als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild. De noodtoestand is de juridische basis van veel coronamaatregelen, maar een deel daarvan blijft volgens de bewindsman ook na volgende maand nog "absoluut noodzakelijk". Het gaan dan bijvoorbeeld om het vaccinatie- en testbeleid en hygiƫnevoorschriften.

4 uur geleden
Aanslagpleger Kongsberg doodde mensen toch niet met pijl en boog

OSLO (ANP/AFP) - De man die vorige week vijf mensen doodde in Noorwegen, deed dat met een "scherp voorwerp". Hij liep ook met pijl en boog rond, maar dat zou niet het moordwapen zijn geweest.

5 uur geleden
Drie partijen beginnen overleg over Duitse regeringscoalitie

BERLIJN (ANP/DPA) - Drie Duitse partijen zijn bereid onderhandelingen te beginnen over een regeringscoalitie. Als laatste partij ging maandag de liberale FDP akkoord, melden Duitse media. Eerder hadden de sociaaldemocratische SPD en de milieupartij De Groenen al ingestemd.

5 uur geleden
Amerikaanse ex-minister, diplomaat en generaal Powell overleden

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken, diplomaat en voormalige generaal Colin Powell is op 84-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familie overleed hij aan de gevolgen van complicaties van Covid-19, al was hij wel volledig ingeƫnt tegen het coronavirus. Hij was de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken van de VS en van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land.

6 uur geleden