Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste fase Premier League Darts zonder publiek op één locatie

Eerste fase Premier League Darts zonder publiek op één locatie

MILTON KEYNES (ANP) - De eerste negen speelrondes van de Premier League voor darters worden zonder publiek gehouden in de Engelse stad Milton Keynes. Normaal gesproken gaan de darters die meedoen aan de topcompetitie heel Groot-Brittannië door en maken ze ook uitstapjes naar Rotterdam en Berlijn. Vanwege de coronapandemie en alle restricties die daarmee gepaard gaan, heeft dartsbond PDC besloten om de Premier League voorlopig op een centrale plaats te houden.

De tien deelnemers, onder wie Michael van Gerwen, spelen negen avonden in Milton Keynes: van 5 tot en met 9 april en van 19 tot en met 22 april. De onderste twee van de ranglijst vallen daarna af.

Het tweede deel van de Premier League bestaat uit zeven speeldagen, gevolgd door de play-offs met de top 4 van de ranglijst. Het is nog niet bekend wanneer en waar die tweede fase wordt afgewerkt.

De PDC heeft wel alvast het programma voor 2022 gepresenteerd. De Premier League begint dan op 3 februari in Cardiff. Het is de bedoeling dat de zeventien speelsteden die voor 2021 op de kalender stonden, waaronder Rotterdam, volgend jaar wel allemaal worden aangedaan. De speelavond in Ahoy staat nu voor donderdag 24 maart 2022 op het programma.

De Engelse darter Glen Durrant won de Premier League afgelopen jaar. Hij onttroonde Van Gerwen, die de vier voorgaande edities op zijn naam had geschreven.

Meer uit Sport

Handbalsters overklassen ook Oekraïne op WK: 40-21

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn na opnieuw een riante zege zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales van het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het team van bondscoach Per Johansson versloeg in het Deense Frederikshavn het zwakke Oekraïne met 40-21 en klom met de behaalde punten naar de eerste plaats in poule uit de hoofdronde met 8 punten. Spanje en Tsjechië staan op 6 punten.

18 minuten geleden
Oekraïne: toelaten Russen op Spelen is 'beschamend besluit'

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in felle bewoordingen het besluit van het IOC om Russische en Belarussische sporters onder neutrale vlag toe te laten op de Olympische Spelen in Parijs veroordeeld. "Het IOC heeft Rusland feitelijk groen licht gegeven om de Olympische Spelen te bewapenen", zei minister Dmytro Koeleba van Buitenlandse Zaken op X. "Omdat het Kremlin iedere Russische en Belarussische sporter als wapen zal gebruiken in de oorlogspropaganda."

1 uur geleden
Verstappen krijgt bokaal op FIA-gala en voorspelt zwaarder seizoen

BAKOE (ANP/RTR) - Formule 1-coureur Max Verstappen denkt dat het behalen van een eventuele vierde wereldtitel in 2024 een lastige opgave zal worden. "Alle teams leren bij, dus het zal volgend jaar echt wel een stuk dichter bij elkaar zitten", voorspelde de Nederlander in Bakoe.

1 uur geleden
NOC*NSF: controle op voorwaarden Russische deelname Spelen lastig

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF verwacht dat het lastig zal zijn om goed te controleren of individuele sporters uit Rusland en Belarus aan de gestelde voorwaarden voldoen om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt de sportkoepel in een korte reactie op het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om individuele sporters uit de twee landen onder strenge voorwaarden toe te laten.

2 uur geleden
Van der Poel denkt in 2024 ook aan deelname Luik-Bastenaken-Luik

BENICASSIM (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel denkt serieus aan deelname aan de heuvelklassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2024. Hij reed de eendaagse voorjaarswedstrijd alleen in 2020 en werd toen zesde. De Nederlandse wereldkampioen op de weg beseft wel dat de concurrentie bij een nieuwe deelname enorm is.

3 uur geleden
Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

4 uur geleden
Hamilton spreekt schande van aantijgingen 'integere' Susie Wolff

BAKOE (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft schande gesproken van de behandeling van Susie Wolff, de directeur van de F1 Academy, door de internationale autosportfederatie FIA.

4 uur geleden